Hlavní obsah

Krejčíková a Vondroušová se odhlásily z turnaje v Adelaide

Tenistky Barbora Krejčíková a Markéta Vondroušová se odhlásily z australského turnaje v Adelaide, kterým začne příští týden sezona. Informaci přinesl server Tenisový svět a jména českých hráček jsou škrtnuta i v přihláškách na webu tennisteen.it.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká tenistka Barbora Krejčíková v zápase BJK Cupu v Praze

Článek

Kometa sezony Krejčíková, vítězka dvouhry i čtyřhry na Roland Garros či v deblu spolu s Kateřinou Siniakovou vítězka olympiády a Turnaje mistryň, na soustředění v Dubaji onemocněla. Její stav popsal v úterý 21. prosince při vyhlášení tenisové ankety Zlatý kanár v Přerově její trenér Aleš Kartus slovy: "Bára nám onemocněla, a docela hodně onemocněla. Musela dokonce přerušit přípravu. Má teplotu zvýšenou, má kašel a neustále spí. Je bez energie a má sníženou imunitu."

Nejspíše proto Krejčíková Adelaide, kde je nejvýše nasazenou hráčkou světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie, vynechá. Vedle ní a Vondroušové přišel turnaj už o třetí Češku, kvůli zlomené pravé ruce přijde o úvod roku Karolína Plíšková. Hrát by měla Petra Kvitová.

Před Australian Open je pátá hráčka světa Krejčíková přihlášena od 10. ledna na turnaj v Sydney. Finalistka olympijské dvouhry Vondroušová by měla hrát v Adelaide akci kategorie 250, která navazuje na první turnaj vyšší úrovně. Úvodní grandslam sezony začne v Melbourne 17. ledna.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová