Hlavní obsah

Halepová - Krejčíková 3:6, 7:5, 6:2Krejčíková potrápila světovou dvojku

Aktualizováno

Barbora Krejčíková nedotáhla na pražském turnaji WTA k senzaci duel se světovou dvojkou Simonou Halepovou. Česká tenistka vedla ve třetím setu 2:0 a měla brejkbol, ale nakonec Rumunce ve 2. kole podlehla 6:3, 5:7, 2:6. Mezi osmičku prošla i někdejší finalistka Wimbledonu Eugenie Bouchardová.

Foto: Profimedia.cz

Barbora Krejčíková

Článek

Krejčíková, která je 118. v pořadí dvouhry a do soutěže se dostala díky divoké kartě, odehrála dva výtečné sety. Zezačátku byla z nervozity trošku v křeči, ale postupně se uvolnila a od stavu 1:2 získala čtyři gamy v řadě a první set už nepustila.

Ve druhém setu šla do brejku na 1:0, ale favoritka se pomalu dostávala do tempa a otočila na 2:5. První dva setboly Krejčíková odvrátila, ale za stavu 5:6 si neudržela servis a o druhou sadu přišla. Ve třetí šla znovu první do breku a za stavu 2:0 měla další brejkbol, jenže neuspěla a následně ztratila šest her v řadě.

"Hodnotím to pozitivně, ne každý den si zahraju se Simonou. Co jsem chtěla, to jsem splnila a byla tam co nejdéle," řekla Krejčíková po utkání dlouhém dvě hodny a sedm minut. "Trápila jsem se víc sama se sebou než se Simonou. Ze začátku jsem byla strašně nervózní a zbytečně jsem si to akorát zkazila sama. Moje hloupost."

Halepová výkon soupeřky ocenila. "Hrála výborně a bylo těžké najít rytmus. Snažila jsem se přestat kazit, což se mi povedlo ke konci, kdy už jsem hrála lépe," řekla Rumunka, které i kvůli problémům s ramenem nešel dobře servis. Nechala si ošetřovat šíji a rameno před třetím setem a několikrát i během něj. "Servis teď není nejlepší, ale pracuju na tom, aby se to zlepšilo. Fyzioterapeutka mi pomohla a ke konci už se mi podávalo líp," řekla.

Kanaďanka Bouchardová, hrající díky divoké kartě, porazila Slovinku Tamaru Zidanšekovou po boji 7:6, 6:7 a 6:2 za dvě hodiny a 52 minut. První set získala v tie-breaku 7:2, ale druhý stejným skóre ve zkrácené hře ztratila. V rozhodující sadě se bývalá světová pětka, která je nyní na 330. místě, dostala do vedení 5:1. O dva gamy později odvrátila brejkbol a při prvním mečbolu zaťala vítězně pěst po chybě soupeřky.

"Bylo to těžké, je to bojovnice a nemůžete si oddechnout. Jsem nadšená, že jsem to ve třetím setu zvládla, snažila jsem se diktovat výměny. Získala jsem náskok a už si věřila," řekla Bouchardová pro Českou televizi. V pátečním čtvrtfinále se utká s turnajovou trojkou Elise Mertensovou z Belgie, s níž ve dvou vzájemných zápasech nezískala ani set.

Prague Open se hraje s dotací 225 500 dolarů za zavřenými dveřmi bez fanoušků a je druhou akcí WTA po koronavirové pauze.

Plíšková bude hrát o postup do semifinále

Kristýna Plíšková bude v pátek bojovat o postup do semifinále. Od 11:00 se střetne na antuce Sparty s Rumunkou Anou Bogdanovou. Plíšková má s 92. hráčkou světa zatím výtečnou bilanci: vyhrála všech pět vzájemných zápasů, naposledy loni v Miami.

"Nějak tuším, co hraje, ale teď přes pauzu se spousta věcí změnila, každý dělal něco jiného, takže nevím, s čím na mě nastoupí," řekla Plíšková (69. WTA), která ve druhém kole přešla přes turnajovou dvojku a světovou čtrnáctku Petru Martičovou z Chorvatska.

O semifinále bude hrát i nejvýše nasazená Simona Halepová z Rumunska. Světová dvojka vydřela v prvních dvou kolech postup v třísetových bitvách, v té druhé si poradila s domácí Barborou Krejčíkovou. Nyní narazí na Polku Magdalenu Frechovou, až 174. hráčku světa, která se do soutěže dostala až jako lucky loser.

Tenisový turnaj žen Prague Open okruhu WTA (antuka, dotace 225 500 dolarů):
Osmifinále:
Halepová (1-Rum.) - Krejčíková (ČR) 3:6, 7:5, 6:2
Bouchardová (Kan.) - Zidanšeková (Slovin.) 7:6 (7:2), 6:7 (2:7), 6:2
Sorribesová (Šp.) - Siegemundová (Něm.) 6:2, 6:3
Frechová (Pol.) - Rusová (Niz.) 6:3, 2:6, 6:4.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hradecká, Kristýna Plíšková (2-ČR) - Voráčová, Listerová (ČR/Švéd.) 6:3, 6:4.
Páteční program (začátky 11:00):
Centrální dvorec:
Kristýna Plíšková (ČR) - Bogdaová (Rum.)
Mertensová (3-Belg.) - Bouchardová (Kan.)
Halepová (1-Rum.) - Frechová (Pol.)
Sorribesová (Šp.) - Beguová (Rum.)/Küngová (Švýc.)
Kurt č. 10:
dohrávka Beguová - Küngová 6:7 (3:7)

Reklama