Hlavní obsah

Krejčíková kvůli lokti dál nehraje, z Madridu se odhlásila i Vondroušová. Nadal se vrací

Aktualizováno

Tenistka Barbora Krejčíková se necelý měsíc před obhajobou titulu na Roland Garros v úterý odhlásila z dalšího turnaje. Světová trojka léčí problém s loktem a nebude hrát od čtvrtka ani v Madridu. Naposledy se představila ve druhé polovině února v Dauhá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Barbora Krejčíková odehrála poslední zápas v polovině února.

Článek

Grandslamové Roland Garros startuje v neděli 22. května a Krejčíkovou čeká na pařížské antuce obhajoba titulů ve dvouhře i ve čtyřhře. Předtím by mohla teoreticky hrát ještě od 9. května turnaj v Římě, na který je přihlášená, a případně pak obhajovat titul ve Štrasburku.

Stav zraněného lokte, nejspíše z přetížení z minulé životní sezony, je nejasný. Začátkem dubna Krejčíková říkala, že se zlepšuje, ale datum návratu nevěděla. Tento týden dávala na sociální sítě video, jak stále pinká jen levou rukou a dnes přidala fotku z kurtů v areálu pražské Sparty ve Stromovce, kam ale brněnská rodačka chodí podle informací ČTK do posilovny, když je v Praze.

Podle trenéra Aleše Kartuse je případný návrat po pauze lepší na antuce než třeba na betonu. "Antuka je náročná na fyzičku, ale tu dělá poctivě a má Bára dobrou. Beton je rychlý, můžete začít hrát údery pozdě a ruka vás může bolet," řekl Kartus začátkem dubna serveru iDNES.cz.

Z Madridu se odhlásila i Markéta Vondroušová. Z Češek se představí Karolíny Plíšková a Muchová, Petra Kvitová či Tereza Martincová. Ta si v 1. kole zopakuje duel s Britkou Emmou Raducanuovou, s níž prohrála na Štvanici v Poháru Billie Jean Kingové. Po zranění se vrací světová deblová jednička Kateřina Siniaková a na divokou kartu se představí Linda Fruhvirtová.

Nadal se vrací po zranění žeber

Španělský tenista Rafael Nadal se po více než měsíční pauze zaviněné zraněním žeber vrátí na kurty příští týden na antukovém turnaji v Madridu. Vítěz rekordních 21 grandslamových titulů oznámil na twitteru, že chce na domácí půdě zahájit ostrou přípravu na grandslamové Roland Garros.

"Přestože jsem teprve začal s přípravou a je to náročné, chci hrát, navíc doma. Zvlášť když už tolik příležitostí nebude. Chci to zkusit, jak nejlépe to půjde," uvedl pětatřicetiletý Nadal, jenž by chtěl na antukovém grandslamu v Paříži zaútočit na rekordní 14. titul.

Nadal vstoupil do sezony sérií 20 výher, díky níž získal tři tituly včetně triumfu na Australian Open. Prohrál až 21. března ve finále v Indian Wells, kde už ho trápily bolesti hrudníku. Následné vyšetření v Barceloně odhalilo únavovou zlomeninu třetího levého žeberního oblouku.

Reklama

  6 : 1, 2 : 3 Bejlek - Kalinská 6 : 1, 2 : 3 probíhá Živě
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  2 : 6, 3 : 0 Cristianová - Krejčíková 2 : 6, 3 : 0 probíhá Živě
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  1 : 0 Vondroušová - Rogersová 1 : 0 probíhá Živě
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková