Hlavní obsah

Krejčíková utřela Medveděva. Rus mluvil o toxickém vztahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho skvělá série devatenácti výher a tří získaných titulů za sebou skončila ve finále turnaje v Indian Wells porážkou od Španěla Carlose Alcaraze (3:6, 2:6), bývalý první tenista světa Daniil Medveděv navíc v Kalifornii potvrdil pověst potížisty svými stížnostmi na příliš pomalé kurty. Jeho povzdechům se následně vysmála vítězka čtyřhry v Indian Wells Barbora Krejčíková.

Foto: Jayne Kamin-oncea, Reuters

Ruský tenista Daniil Medveděv během turnaje v Indian Wells.

Článek

Rus si už po turnaji v Rotterdamu stěžoval na příliš pomalé a moc chlupaté míčky značky Dunlop, v Indian Wells zase už ve třetím kole vypěnil kvůli příliš pomalému povrchu. Během utkání s Bělorusem Iljou Ivaškou se kvůli tomu obořil i na umpirového sudího.

„Teď půjdu čurat a budu stejně tak pomalý jako tento kurt. Takže si klidně počkáte tak 25 minut. Kurt je pomalý, tak já budu taky pomalý, vezmu si svůj čas," vyhrožoval sudímu Mohamedu Lahyanimu.

K tématu se vrátil i po celkem hladké porážce ve finále. „Mám tady dost toxický vztah ke kurtům, je to láska i nenávist," prohlašoval s úsměvem ve tváři poražený finalista.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ATP Tour (@atptour)

„Takže bych rád poděkoval tomuto kurtu. Hrál jsem tady jenom na tomhle. Dal jsem mu zabrat a on dal zabrat mně. Podvrtnutý kotník, plec ... Zase mi dal šanci dotáhnout tenhle turnaj do konce. Takže díky, kurte. Za rok budu zpátky," pokračoval už v nadsázce k všeobecnému pobavení fanoušků

„Tenhle turnaj miluju a byl bych šťastný, kdybych se mohl další roky vracet a doufám, že začnu milovat i tenhle kurt," dodal.

S jeho nářky se ale rychle vypořádala Barbora Krejčíková, které po boku Kateřiny Siniakové poprvé v Indian Wells slavila deblový titul.

„Daniil má legrační přístup. On tady hraje jen na stadionu 1 a ten kurt na něm je vůbec nejrychlejší v celém areálu. Já jsem hrála na dvorcích 1, 2, 3 a 4," vzkázala na dálku Rusovi přes Instagram česká tenistka.

Foto: Barbora Krejčíková

Reakce Barbory Krejčíkové na stížnosti Daniila Medveděva: „Daniil má legrační přístup. On tady hraje jen na stadionu 1 a ten kurt na něm je vůbec nejrychlejší v celém areálu. Já jsem hrála na dvorcích 1, 2, 3 a 4."

Reklama