Hlavní obsah

Krejčíková v životním zápase padla, titul v Dubaji vydřela Španělka

Aktualizováno

Pohádková jízda Barbory Krejčíkové na turnaji v Dubaji se zastavila těsně pod vrcholem. Pětadvacetiletá česká tenistka ve svém druhém finále na okruhu WTA v sobotu podlehla Španělce Garbině Muguruzaové 6:7 a 3:6 a nenapodobila tak Petru Kvitovou, která minulý týden stejnou soupeřku ve finále v Dauhá jednoznačně zdolala.

Sestřih utkání Krejčíková - MuguruzaováVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Bývalá svěřenkyně Jany Novotné udělala obrovský výkonnostní skok a svoji chytrou hrou si získala velký respekt. Tento týden porazila v Dubaji i grandslamové šampionky Ostapenkovou a Kuzněcovovou nebo osvalenou Řekyni Marii Sakkariovou, která se už delší dobu pohybuje kolem TOP 20 ve světovém žebříčku.

Po finálovém střetnutí ale zůstal v české hráčce hořký pocit. "Upřímně, jsem zklamaná, ale hrála jsem výborně a odehrála vyrovnaný zápas s takovou šampionkou. Až se ráno vzbudím, tak s tím, že mám za sebou skvělý týden, což mě motivuje pracovat dál," řekla Krejčíková novinářům.

Rozhovor s Barborou Krejčíkovou po finále v DubajiVideo: O2 TV Sport

Krejčíková dokázala Muguruzaové vzdorovat jen v prvním setu. V tie-breaku si dokonce vypracovala setbol, ale nakonec zkrácenou hru ztratila 6:8. V druhé sadě jako první neudržela podání a sedmadvacetiletá Španělka už výhodu nepustila. Na třetí pokus v roce 2021 oslavila finálové vítězství. Celkově získala devátou trofej.

Krejčíková, která má na kontě sedm titulů ve čtyřhře včetně dvou z grandslamů, tak stejně jako v prvním finále dvouhry v kariéře v roce 2017 v Norimberku neuspěla. Přesto si vylepšila dosavadní maximum ve světovém žebříčku, v němž se z 63. příčky posune na 36. místo. Nejvýše dosud byla devětapadesátá.

Federerův přemožitel došel v Dauhá až k titulu

Gruzínský tenista Nikoloz Basilašvili vyhrál turnaj v Dauhá. V dnešním finále porazil 7:6, 6:2 pátého nasazeného Roberta Bautistu ze Španělska a připsal si čtvrtý titul v kariéře, ale první od předloňského triumfu v Hamburku.

Basilašvili, který ve čtvrtfinále v třísetovém duelu vyřadil dvacetinásobného grandslamového vítěze Rogera Federera ze Švýcarska, získal ve finále první set za 54 minut poté, co uspěl 7:5 v tie-breaku. Ve druhé sadě získal rozhodující brejk na 4:2 a pak při dalším soupeřově servisu rozhodl.

Devětadvacetiletý Basilašvili vyhrál čtvrté finále za sebou a po dvou triumfech z Hamburku a jednom z Pekingu získal na okruhu ATP čtvrtý titul. Bautista naopak nenavázal na rok 2019, kdy ve finále v Dauhá porazil Tomáše Berdycha. Dvaatřicetiletý Španěl od té doby postoupil do dvou finále a obě prohrál.

DUBAJ (tvrdý povrch, dotace 1 835 490 dolarů)
Dvouhra - finále:
Muguruzaová (9-Šp.) - Krejčíková (ČR) 7:6 (8:6), 6:3
Čtyřhra - finále:
Guarachiová, Juraková (8-Chile/Chorv.) - Sü I-fan, Jang Čao-süan (Čína) 6:0, 6:3
DAUHÁ (tvrdý povrch, dotace 1 050 570 dolarů)
Dvouhra - finále:
Basilašvili (Gruz.) - Bautista (5-Šp.) 7:6 (7:5), 6:2
MARSEILLE (tvrdý povrch, dotace 409 765 eur)
Dvouhra - semifinále:
Medveděv (1-Rus.) - Ebden (Austr.) 6:4, 3:0 skreč
Herbert (Fr.) - Humbert (4-Fr.) 6:3, 6:2

Reklama