Hlavní obsah

Krize na kurtech, propad žebříčkem. Bývalá světová jednička se rozhodla pro razantní krok

Praha

Když začínala letošní sezonu, doufala, že bude lepší než ta minulá. Ale byla ještě horší. Garbiňe Muguruzaová sice dokázala obhájit jediný loňský titul, který získala na turnaji v Monterrey, avšak žádný další nepřidala, propadla se žebříčkem a teď raději předčasně ukončila sezonu. Bývalá světová jednička se totiž vydává hledat jinou cestu, takovou, která by ji vrátila na vrchol.

Foto: Profimedia.cz

Garbiňe Muguruzaová.

Článek

Tahle sezona jí vůbec nevyšla podle jejích představ. I když na začátku roku to vypadalo, že by se zase mohla zvednout. Na několika turnajích si Garbiňe Muguruzaová zahrála čtvrtfinále a v Monterrey dokonce dokázala obhájit loňský titul, avšak pak přišel pád. Po osmifinále na French Open a vypadnutí v úvodním kole Wimbledonu ukončila spolupráci s trenérem Samem Sumykem.

K žádnému zlepšení ale nedošlo. Na několika dalších turnajích nepřešla přes první kolo. Bývalá světová jednička se na kurtech trápila a nevěděla, jak z krize ven. Před dvěma týdny ve Wu-chanu se jí sice povedlo dostat do druhého kola, avšak v něm nestačila na Elinu Svitolinovou. Minulý týden pak v Pekingu prohrála hned úvodní utkání se Sofií Keninovou.

Dvojnásobná grandslamová vítězka si uvědomila, že tohle k ničemu nevede a rozhodla se pro razantní krok. Odhlásila se z turnajů v Tchien-ťinu a v Moskvě a předčasně ukončila sezonu. Zatímco tenistky budou ještě usilovat o body do žebříčku, Muguruzaová bude hledat cestu. Takovou, která by jí přivedla zpátky mezi nejlepší.

„Stále jsem motivovaná, stále mám obrovskou touhu být na vrcholu a toužím zase držet trofeje ve svých rukou,“ hlásila odhodlaně na webu WTA. To, že jí ale nečeká žádný lehký úkol si uvědomuje. Nejdříve si totiž musí najít stálého trenéra a poté zase na sobě tvrdě začít makat.

Reklama

Související témata: