Hlavní obsah

Krutá Praha. Nosková může o životní finále přijít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V semifinále soupeřku jasně smetla a zabojuje o svůj premiérový titul na okruhu WTA. Jenže v případě přetrvávající nepřízně počasí může česká tenistka Linda Nosková o životní zápas přijít. Finále v pražské Stromovce se totiž nakonec vůbec nemusí konat.

Zase ten déšť. Linda Nosková si na finále v Praze počká kvůli počasí až do pondělkaVideo: Sport.cz

 
Článek

Osmnáctiletá rodačka ze Vsetína po dlouhých odkladech semifinálového duelu, který se původně měl hrát už v sobotu, smetla v neděli Němku Tamaru Korpatschovou za 65 minut dvakrát 6:1. Finálovou soupeřku ale zatím stále nezná.

Druhé semifinále mezi Rumunkou Jaqueline Cristianovou a Japonkou Nao Hibinovou totiž přerušil v neděli večer za stavu 6:4, 6:7, 5:2 z pohledu Hibinové už potřetí déšť. A následně bylo definitivně přeloženo na pondělí na 10. hodinu.

Linda Nosková je v Praze ve finále. V semifinále smetla Němku Korpatschovou 6:1, 6:1Video: Sport.cz

Ihned po dohrávce by mělo přijít na řadu finále. Samozřejmě to vše jen za předpokladu, že nebude pršet, protože s variantou halového zápasu organizátoři nepočítají.

„Předpověď na dnešek byla také děsivá a stihli jsme jeden nádherný semifinálový zápas Lindy. Jsme optimisté. Věříme, že se zítra stihne celý finálový program dohrát," komentoval situaci pro Sport.cz mluvčí Livesport Prague Open Karel Tejkal.

Předpověď na pondělí pro Prahu však z pohledu tenisu rozhodně příznivá není. Očekává se znovu poměrně silný déšť.

Foto: Repro Windy.com

Předpověď počasí na pondělí pro Prahu

„Pokud by se to v pondělí odehrát nepovedlo, což opakuji, je velmi nepravděpodobné, tak by celý turnaj skončil bez vyhlášení vítězek," připustil krajní možnost Tejkal. Nosková by tak paradoxně na domácí půdě přišla kuriózním způsobem o jedinečnou šanci v dosavadní kariéře.

Vítězka juniorky French Open už navíc na začátku týdne má hrát v kanadském Montrealu první kolo proti Američance Bernardě Peraové.

Reklama

Související témata: