Hlavní obsah

Kvitová jela vzhůru a vážnou tvář neudržela. V Číně kynula prázdným tribunám

Wu Chan/Praha

Herní absence se blíží ke konci. Česká tenistka Petra Kvitová se chystá na svůj první start od brzkého vyřazení na US Open, kde ji stále trápilo zranění předloktí. Teď se chystá v Číně na elitní turnaj ve Wu-Chanu.

Foto: Eduardo Munoz Alvarez, ČTK/AP

Petra Kvitová je na boje v Číně připravena

Článek

Dvojnásobná vítězka turnaje se těší na akci s luxusní dotací 2 828 000 dolarů těší velké popularitě. Organizátoři jí mimo jiné nabídli možnost vyzkoušet si nový umpire pro rozhodčí, kterým se nechala vyvézt vzhůru a v pozici královny se smíchem ve tváři kynula směrem k zatím zcela liduprázdným tribunám velkého stadionu.

„To jsem já. Jdu si zajezdit na umpirové židli. Snažím se udržet vážný výraz," komentovala svůj počin tenistka z Fulneku na twitterovém účtu.

Kvitovou dlouhodobě trápilo zranění svalu na předloktí, kvůli němuž i vynechala antukové Roland Garros. Před Wimbledonem i US Open ji prakticky znemožnilo trénink a na posledním grandslamu sezony se tak poroučela už ve druhém kole po zápase s Němkou Andreou Petkovicovou.

Už na konci minulého týdne ale vzkazovala: „Baterky jsou dobité. Trénink na asijské turnaje v plném proudu."

Ve Wu-Chanu na Kvitovou a spol. čeká špičková konkurence. Startovat by mělo osm hráček z elitní desítky včetně třeba světové jedničky Ashleigh Bartyové, letošní wimbledonské vítězky Simony Halepové či čerstvé vítězky z Čeng-čou Karolíny Plíškové.

Z absolutní elity bude chybět jen Serena Williamsová a Naomi Ósakaová. Titul obhajuje běloruská ranařka Aryna Sabalenková.

Reklama

Související témata: