Hlavní obsah

Sakkariová - Kvitová 4:6, 7:5, 6:1Kvitová Plíškovou nepomstila, do semifinále v Indian Wells míří řecká hvězda

Tenistka Petra Kvitová podlehla ve čtvrtfinále turnaje Indian Wells světové sedmičce Řekyni Marii Sakkariové po dvou a čtvrt hodinách 6:4, 5:7, 1:6 a ani na pátý pokus v této sezoně nepostoupila mezi poslední čtyři. Češka měla zápas dobře rozehraný, ale soupeřce pomohla 52 nevynucenými chybami včetně 12 dvojchyb.

Foto: Jayne Kamin-oncea, Reuters

Petra Kvitová v zápase proti Marii Sakkariové

Článek

Kvitová vstoupila do svého prvního čtvrtfinále v kalifornské poušti od roku 2016 bez známek únavy z den staré vydřené výhry nad domácí turnajovou trojkou Jessicou Pegulaovou. V prvním setu vedla už 5:2 a i přes první ztracené podání jej dotáhla k vítězství.

Hned v úvodu druhé sady získala dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová brejk, ale za stavu 3:2 nevyužila při vlastním podání vedení 40:0. Sakkariová ve 12. gamu využila i druhý brejkbol a vyrovnala.

Rozhodující set už byl jednoznačnou záležitostí, od stavu 1:1 nezískala Kvitová ani game. Sakkariová po osmifinálovém vítězství nad Karolínou Plíškovou už potřetí na turnaji otočila nepříznivě se vyvíjející zápas a může zopakovat loňské finále. V semifinále ji čeká světová dvojka Běloruska Aryna Sabalenková.

Rodačka z Bílovce, jež v Indian Wells podlehla Sakkariové i loni, má nyní s Řekyní bilanci 3:5. V novém vydání žebříčku si polepší o tři příčky na 12. místo.

V semifinále je i Rus Daniil Medveděv, který zdolal Španěla Alejandra Davidoviche 6:3, 7:5 a připsal si 18. výhru na okruhu v řadě. Bývalý první hráč světa se utká s Američanem Francesem Tiafoem, jenž si ve dvou setech poradil s Britem Cameronem Norriem. Všechny čtyři vzájemné duely vyhrál Medveděv.

Turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):
Muži (dotace 10,143.750 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Medveděv (5-Rus.) - Davidovich (23-Šp.) 6:3, 7:5
Ženy (dotace 8,8 milionu dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Sakkariová (7-Řec.) - Kvitová (15-ČR) 4:6, 7:5, 6:1

Reklama