Hlavní obsah

KVÍZ: České tenistky září, muži se derou mezi elitu. Otestuje své znalosti slavné historie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová je v TOP 10 světového žebříčku. Osmnáctiletý tenista Jakub Menšík na turnaji v Dauhá došel až do finále a stal se nejmladším finalistou na okruhu od hvězdného Španěla Carlose Alcaraze. Zářnou budoucnost slibují výkony mladičkých hráčů a hráček Lindy Noskové, Jana Kumstáta, sester Fruhvirtových nebo Sáry Bejlek. Všichni zmínění mohou navázat na slavnou minulost českého tenisu. Web Sport.cz si pro čtenáře připravil kvíz o jeho historii. Otestujte své znalosti.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Menšík ve finále v Dauhá

Článek
1. Český mužský tenis má k 26. únoru letošního roku v elitní stovce tři zástupce. Víte, v jakém roce měl tři tenisty v TOP 100 naposledy?
Foto: Vlastimil Vacek/Borgis
2. Nejúspěšnějším českým (československým tenistou) historie je Ivan Lendl. Tipnete si, kdy se poprvé stal světovou jedničkou?
3. Tomáš Berdych byl čtvrtým hráčem světa, grandslamový turnaj však nikdy nevyhrál. Nejblíže k němu byl ve finále Wimbledonu v roce 2010. Kdo byl jeho finálovým přemožitelem?
4. Obrovskou nadějí českého tenisu byla Nicole Vaidišová, která už jako osmnáctiletá pronikla mezi tenisovou elitu. Jaké bylo její nejvyšší umístění v žebříčku?
5. Legendárním českým tenistou byl Jaroslav Drobný, který během své kariéry reprezentoval kromě Československa i další zemi. Kterou?
6. Petra Kvitová ovládla v letech 2011 a 2014 Wimbledon. Víte, kdo byly její finálové soupeřky?
7. Nejdelší zápas v historii Davis Cupu sehráli v roce 2013 Tomáš Berdych s Lukášem Rosolem proti dvojici Stan Wawrinka, Marco Chiudinelli. Víte, jak dlouho trval?
8. S jakým tenistou se během své kariéry nemohl na kurtu potkat Petr Korda?
9. Martina Navrátilová ve dvouhře devětkrát ovládla Wimbledon. O ten desátý bojovala neúspěšně v roce 1994. Víte, kdo byl její přemožitelkou?
10. V roce 2009 bojoval v rámci semifinále Davis Cupu Radek Štěpánek s Ivo Karlovičem. Chorvat v zápase zaznamenal do té doby rekordní počet es. Tipnete si, kolik jich bylo?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.