Hlavní obsah

Kyrgios ocenil, že se díky Ósakaové vyrovnává s vnitřními démony

Tenisový bouřlivák Nick Kyrgios ocenil čtyřnásobnou grandslamovou vítězku Naomi Ósakaovou, jejíž otevřený přístup k otázce duševního zdraví mu pomohl vyrovnávat se s jeho vnitřními démony. Australský hráč o psychických problémech, s nimiž se potýkal v posledních letech, promluvil po vítězství ve třetím kole turnaje v Miami nad Italem Fabiem Fogninim.

Foto: Sport.cz

Tenisový bouřlivák Nick Kyrgios

Článek

"Naomi vytáhla to téma na French Open, když se svěřila, že se potýká se všemi těmi negativními emocemi. A když s tím přišla, vztáhnul jsem to i na sebe," vzpomínal na události na loňském Roland Garros.

Japonská tenistka tam nejdřív v zájmu ochrany svého duševního zdraví odmítla chodit na tiskové konference po zápasech, a když ji kvůli tomu pořadatelé dali pokutu a pohrozili vyloučením, sama z turnaje odstoupila. Prozradila, že se dlouhodobě potýká s depresemi a načas se z tenisového kolotoče stáhla.

Také Kyrgios si uvědomil, že ho tenisová kariéra zdaleka nedělá šťastným. "Měl jsem pocit, že neustále hraju v takovém stresu, že prostě nemohu pod takovým tlakem dál fungovat. Nedokázal jsem fungovat s takovou negativitou," svěřil se šestadvacetiletý hráč.

Negativní postoje prý slýchal ze všech stran včetně novinářů, rodiny a přátel. "Nebylo tam nic pozitivního a prostě mě to požíralo, opravdu jsem nenáviděl svůj život," uvedl tenista, který aktuálně není ani v první stovce světového žebříčku.

Jeho potenciál je ale mnohem výš, v roce 2016 se vyšplhal až na třinácté místo. Věří, že psychické problémy zažehnal. "Trvalo to dlouho, ale už se dostávám do bodu, kde jsem teď prostě šťastný. Musel jsem to spravit sám," dodal vítěz šesti turnajů ATP.

Reklama

Související témata: