Hlavní obsah

Kyrgios řádil jak nepříčetný. Házel židlí po kurtu a řval: Jsi zasr*** retard. Se*u na to

Řím/Praha
Aktualizováno

Řádil jak nepříčetný a z tenisového turnaje Masters v Římě se musel pakovat. Australskému bouřlivákovi Nicku Kyrgiosovi vytekly nervy během utkání druhého kola s Norem Casperem Ruudem, které nedohrál.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kyrgiosovi v Římě ruply nervyVideo: sntv

 
Článek

Kyrgios po prohrané první sadě ovládl druhé dějství, ale psychicky neustál situaci ve třetím setu za stavu 1:1, kdy se mu nedařilo na podání, a za chování na kurtu ho sudí potrestal ztrátou gamu.

Australan začal házet raketou, nadávat na všechny strany. Jeho běsnění vyvrcholilo hozenou židlí do kurtu.

Jaký bude trest?

Čtyřiadvacetiletý vztekloun už si pak jen posbíral rozházené vybavení do tašky a pakoval se pryč. Rozhodčí ho diskvalifikoval a zápas ukončil ve prospěch Ruuda.

Ze záběrů není úplně jasně patrné, co Kyrgiose tak rozčílilo.

„Jsi zasr**ej retard, kámo. Proč lezeš po kurtu, když podávám. Nechce se mi ani hrát. Proč bych vlastně měl hrát? Končím. Se*u na to," rozčiloval se nejspíš kvůli jednomu z diváků, který ho měl vyrušit při podání.

Po diskvalifikaci však evidentně nepropadl trudomyslnosti. Na svém twitterovém účtu se ještě pobaveně vysmál Ruudově oslavě vítězství.

Později už reagoval poněkud smířlivěji. "Přemohly mě emoce. Byla tam dneska šílená atmosféra a je super nešťastné, že to takhle skončilo. Sorry Říme, zase příště, možná," uvedl později Kyrgios.

Vedení ATP oznámilo, že Kyrgios přijde o prize money ve výši 33 635 dolarů (774 000 korun) a bude mu odečteno 45 bodů v žebříčku. Po vyšetření případu může přijít na řadu i další sankce.

Reklama

Související témata: