Hlavní obsah

Kyrgios skončil na psychiatrii. Skrýval následky sebepoškozování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australský tenisový bouřlivák Nick Kyrgios se svěřil, že jeho psychické problémy zašly tak daleko, že pomýšlel na sebevraždu. Kvůli sklonům k ukončení vlastního života skončil během Wimbledonu v roce 2019 na psychiatrickém oddělení.

Foto: Profimedia.cz

Nick Kyrgios přiznal, že během Wimbledonu 2019 skončil na psychiatrii.

Článek

28letý rodák z Canberry se znovu vrátil ke svým problémům v nové sezoně dokumentární série společnosti Netflix z tenisového zákulisí Break Point, která bude mít premiéru 21. června.

Kyrgios skončil podle svých slov na psychiatrii po porážce ve druhém kole Wimbledonu 2019 od Rafaela Nadala 3:6, 6:3, 6:7, 6:7. Tehdy mimochodem také zaujal tím, že se před zápasem do pozdních hodin opíjel ve známé hospodě Dog & Fox.

„Vážně jsem uvažoval o tom, že chci spáchat sebevraždu. Prohrál jsem ve Wimbledonu, vzbudil jsem se a vedle mě na posteli seděl otec a plakal. To byl pro mě velký budíček," říká Kyrgios ve zveřejněných ukázkách z jednoho z dílů nové série.

„Řekl jsem si: OK, takhle už nemůžu dál pokračovat. Skončil jsem v Londýně na psychiatrickém oddělení, kde jsem začal řešit své problémy," svěřoval se vítěz sedmi turnajů ve dvouhře na okruhu ATP a vítěz grandslamového Australian Open ve čtyřhře.

„Chlastal jsem, užíval drogy, ztratil jsem vztah se svojí rodinou a své kamarády jsem vytěsnil ze svého života," pokračoval.

Přiznal také, že i ve Wimbledonu v roce 2019 měl na pravé ruce dlouhý rukáv, který měl zakrýt jizvy po sebepoškozování.

„Celá moje paže byla plná jizev. Proto jsem ten rukáv nosil, abych to všechno zakryl," uvedl.

Kyrgios se nyní snaží o návrat na kurty po lednové operaci kolena. Vstup do této sezony se mu ale po dlouhé pauze nepovedl. V prvním kole travnatého turnaje ve Stuttgartu loňský wimbledonský finalista prohrál 5:7 a 3:6 s Číňanem Wu I-pingem.

Reklama

Související témata:
  Skreč Medveděv - Lehečka Skreč konec
20240502T11 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.