Hlavní obsah

Kyrgios - Nišioka 6:4, 6:3Kyrgios získal ve Washingtonu tituly ve dvouhře i ve čtyřhře

Australský tenista Nick Kyrgios zdolal ve finále turnaje ve Washingtonu Japonce Jošihita Nišioku 6:4, 6:3 a po třech letech se dočkal sedmého titulu na okruhu ATP. Naposledy se ze zisku trofeje radoval v roce 2019 právě v americké metropoli, letos navíc svůj start ozdobil i vítězstvím ve čtyřhře po bodu domácího Jacka Socka.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Australan Nick Kyrgios s trofejí za vítězství ve Washingtonu.

Článek

Finalista Wimbledonu zvládl duel s Nišiokou suverénně. V obou setech sebral soupeři hned v úvodním gamu podání a vedení už nepustil. "Je to pro mne obrovsky emotivní. Když se podívám, kde jsem byl vloni a kde jsem teď, je to neuvěřitelná proměna," řekl po zápase na kurtu dojatý Kyrgios, jenž se vloni potýkal s problémy s duševním zdravím.

V deblu se v této sezoně radoval z triumfu už potřetí a celkově počtvrté. Předchozí dva letošní tituly na Australian Open a v Atlantě zaznamenal s krajanem Thanasim Kokkinakisem, se Sockem si zopakoval úspěšnou spolupráci z roku 2018, kdy poprvé uspěli v Lyonu.

Kasatkinová na druhý pokus uspěla

Ruska Darja Kasatkinová proměnila po roce na druhý pokus finálovou účast v San Jose v zisk titulu. Američanku Shelby Rogersovou zdolala 6:7, 6:1, 6:2 a vybojovala pátou trofej v kariéře. V žebříčku WTA se poprvé od roku 2019 vrátí do první desítky.

Pětadvacetiletá Kasatkinová se v San Jose dostala dvakrát za sebou do finále jako první hráčka po Sereně Williamsové, která na zdejším turnaji získala v letech 2011 a 2012 tituly. V duelu s Rogersovou ztratila po více než hodinu a čtvrt dlouhém boji úvodní set v tie-breaku, další dvě sady ale ovládla suverénně.

Rogersové naopak ani na třetí pokus útok na premiérový titul nevyšel. Devětadvacetiletá Američanka usilovala o turnajový triumf po šesti letech, ve finále si už neúspěšně zahrála v roce 2014 v Bad Gasteinu a dva roky nato v Riu de Janeiro.

Tenisový turnaj mužů a žen ve Washingtonu (tvrdý povrch):
Muži (dotace 2 108 110 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kyrgios (Austr.) - Nišioka (Jap.) 6:4, 6:3
Čtyřhra - finále:
Kyrgios, Sock (Austr./USA) - Dodig, Krajicek (4-Chorv./USA) 7:5, 6:4
Tenisový turnaj žen v San Jose (tvrdý povrch, dotace 757 900 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kasatkinová (7-Rus.) - Rogersová (USA) 6:7 (2:7), 6:1, 6:2
Čtyřhra - finále:
Sü I-fan, Jang Čao-Süan (4-Čína) - Aojamaová, Čchan Chao-čching (Jap./Tchaj-wan) 7:5, 6:0

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články