Hlavní obsah

Lehečka je fantastický. Do konce roku je v Top 12, smekl Zverev

Skvěle rozjetou sezonu mohl ozdobit o další cennou výhru, jenže výborně rozehraný duel s olympijským vítězem a bývalou světovou dvojkou Alexandrem Zverevem nakonec prohrál po třísetové bitvě 6:4, 3:6, 4:6. Německý tenista měl nicméně pro českého mladíka Jiřího Lehečku jen slova uznání.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Jiří Lehečka v Dubaji prohrál třísetovou bitvu s Alexandrem ZverevemVideo: sntv

 
Článek

Však s ním také finalista US Open z roku 2020 prohrál v lednu na United Cupu v Austrálii, kde se vracel po zranění z loňského Roland Garros.

„Ano, hrál jsem s ním první zápas v Sydney a absolutně jsem proti němu neměl šanci. Jsem tedy samozřejmě rád, že jsem se zase posunul dál a zlepšil jsem se," komentoval 25letý rodák z Hamburku měření sil s o čtyři roky mladším Čechem.

„Jiří ale hraje úžasně. Dostal se do čtvrtfinále Australian Open a minulý týden porazil vynikající hráče," vyzdvihl Zverev tažení mladoboleslavského tenisty v Dauhá, které skončilo nešťastnou porážkou s Andym Murraym, proti němuž měl pět mečbolů.

„Klidně (Lehečka) mohl ten turnaj vyhrát. Prohrál s Andym i z mečbolů, což se už v této sezoně stalo i jiným. Každopádně si myslím, že Jiří je fantastický hráč. Zatím je sotva v první padesátce, ale i můj kouč mi říkal, že do konce roku bude v Top 12 nebo minimálně v Top 20," dodal Zverev.

Sám byl pochopitelně rád, že se mu duel s českým talentem podařilo otočit. „Tyhle zápasy jsou teď pro mě extrémně důležité. Našel jsem cestu, jak zvítězit a jsem si jistý, že v dalších zápasech budu hrát ještě lépe," pochvaloval si.

Nejen české fanoušky zaujalo, že na Lehečku dohlížel v Dubaji i Tomáš Berdych, který při zápase svého následovníka seděl v hledišti a na kurtech ve Spojených arabských emirátech si s ním i zatrénoval.

Reklama

Související témata: