Hlavní obsah

Loňský finalista Schwartzman odřekl start ve Vídni

Praha

O velikou hvězdu přišel turnaj ve Vídni. Argentinský tenista Diego Schwartzman si na posledním ročníku zahrál v rakouské metropoli o titul, ale by mohl získat body do žebříčku i letos, musel by turnaj ovládnout. Dal proto přednost odpočinku a přípravě na další akci v Paříži, aby se pokusil zajistit si Turnaj mistrů. Momentálně mu patří poslední postupové osmé místo.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Diego Schwartzman na turnaji ve Víndi hrát nebude

Článek

Schwartzman v nedělním kolínském finále nestačil na domácí hvězdu Alexandera Zvereva a uhrál jen tři gamy. Ve vídeňské Stadthalle před rokem marně čelil ve finálovém duelu domácí rakouské jedničce Dominicu Thiemovi, jenž patří k favoritům i nyní.

Stejně jako původně šestý nasazený Schwartzman se na poslední chvíli omluvil Australan Alex de Minaur, jenž v neděli večer hrál finále v Antverpách. Oba jako oficiální důvod uvedli zdravotní problémy.

Turnaj mistrů pro osm nejlepších hráčů sezony začne v Londýně 15. listopadu, účast má zatím jistou šestice Novak Djokovič, Rafael Nadal, Thiem, Stefanos Tsitsipas, Daniil Medveděv a Zverev.

Reklama

Související témata: