Hlavní obsah

Majitelé bytů v Melbourne nesouhlasí s karanténou pro tenisty

Melbourne

Majitelé bytů v komplexu hotelu Westin v Melbourne protestují proti tomu, aby byl tento luxusní hotel využit jako místo karantény pro tenisty před Australian Open. Vlastníci mají obavy o své zdraví a vadí jim, že o ubytování zahraničních hráčů rozhodl hotel bez konzultace s nimi.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Do Melbourne by se měly v polovině ledna sjet stovky tenistů a absolvovat čtrnáctidenní karanténu, jež je v rámci koronavirových opatření povinná. Od 31. ledna se budou hrát přípravné turnaje a úvodní grandslam sezony v Melbourne Parku začne 8. února.

Právní zástupce majitelů bytů v hotelovém komplexu Graeme Efron uvedl, že hotel o karanténních plánech informoval vlastníky na Štědrý den a prezentoval to jako hotovou věc. "Nikdo nám včas neřekl o dohodě s vládou proměnit tento částečně rezidenční hotel v karanténní hotel. Mám od klientů instrukce, abych získal soudní příkaz," řekl australským médiím Efron.

Mezi majitele apartmánů v areálu hotelu patří jedni z nejbohatších Australanů. "Je mi 84 let, patřím do ohrožené skupiny a je pro mě šokující, že se tohle děje bez jakéhokoli pokusu o konzultaci s námi," uvedl jeden z nich Digby Lewis.

Vedení hotelu Westin v reakci uvedlo, že své plány dalo na vědomí sdružení vlastníků. Ubezpečilo, že majitelé budou mít vlastní vchod a výtah a s tenisty a jejich doprovodem nepřijdou do styku. "Jejich patro zůstane výhradně jim a mezi patry nebude cirkulovat vzduch z ventilace," uvedl hotel.

Tenisová sezona začíná tento týden turnaji mužů v Delray Beach a Antalyi a žen v Abú Zabí.

Reklama

Související témata:
Obyvatelé
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články