Hlavní obsah

Tenisový rebel překvapil milým gestem. Podavačku míčků zapojil do hry a připravil jí zážitek na celý život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V době, kdy je zlatá éra mužského tenisu nenávratně pryč, působí na kurtu jako zjevení. Fanoušci jeho zápasy milují. Kazachstánec Alexander Bublik na prestižní tisícovce v Monte Carlu opět bavil. Co na tom, že mu Chorvat Borna Čorič v prvním kole úvodního antukového Masters povolil pouhé dva gemy (1:6, 1:6).

Foto: Profimedia.cz

Tenista Alexandr Bublik překvapil v Monte Carlu milým gestem.

Článek

Oranžová drť rozhodně není povrchem, jenž by Bublik miloval, a tak jeho „expresní“ zastávka v monackém knížectví nijak nepřekvapí. Fanoušky na centrálním dvorci tentokrát neuchvátil svým tenisovém uměním, ale milou scénkou s jednou z podavaček míčků.

Mladou dívku jistě překvapil. „Chceš si zahrát?“ tázal se. Monacká „ballgirl“ neváhala a s nadšením nabídku přijala. Za velkého aplausu publika první servis nezvládla. Nepodařil se ani opravný pokus, ale fanoušci byli z celé rošády u vytržení a hlavní aktérka má zážitek na celý život.

Světová osmnáctka je v současném tenise, plném dlouhých výměn od základní čáry, raritou. Neortodoxní styl šestadvacetiletého Kazachstánce plný náběhů k síti či pestrá škála úderů od dropshotů z nejrůznějších pozic po servis spodem, to vše tenisové fajnšmekry tuze baví. K odlišnému hernímu stylu přidává, podobně jako Australan Nick Kyrgios, gesta a emoce, které v bílém sportu zásadním způsobem ubývají.

Bublik šokoval tenisový svět již v minulosti, kdy v jednom z rozhovorů na kurtu otevřeně prohlásil, že tenis vlastně nesnáší. „Hraju ho jen pro peníze. Kdyby se o žádné nehrálo, hned bych s tenisem přestal.“

Další příležitost narušit monotónní tenisové dění bude mít již za necelé dva týdny v Madridu. Na dalším podniku ze série Masters bavil příznivce už loni, když po odvráceném mečbolu v duelu druhého kola proti Dánovi Holgeru Runemu napodobil herce Johna Travoltu a jeho scénku ze slavného bijáku Pulp Fiction.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.