Hlavní obsah

Muchová se odhlásila z antukového turnaje v Římě

Tenistka Karolína Muchová se na poslední chvíli odhlásila z antukového turnaje v Římě. Před blížícím se grandslamovým Roland Garros se chce letošní semifinalistka Australian Open, po kterém léčila natržený břišní sval, dát zdravotně do pořádku.

Foto: Thomas Kienzle, Reuters

Česká tenistka Karolína Muchová v akci na turnaji ve Stuttgartu.

Článek

"Dlouhé týdny jsem léčila natržený břišní sval, a i když se mi podařilo vrátit se do formy, tak bohužel stále nejsem stoprocentně v pořádku. Mrzí mě to, těšila jsem se, že si v Římě poprvé budu moci zahrát. Potřebuji ale další čas na zotavení a věřím, že na grandslamové Roland Garros budu zase zpátky," vysvětlila Muchová své rozhodnutí v tiskové zprávě.

Po úspěšném únorovém vystoupení v Melbourne léčila Muchová trhlinu v břišním svalu dva měsíce a vynechala několik turnajů. Při návratu do turnajového kolotoče prohrála ve Stuttgartu v prvním kole a navíc si zablokovala bedra. Minulý týden se už v Madridu blýskla ve druhém kole výhrou nad světovou dvojkou Naomi Ósakaovou z Japonska a nakonec vypadla ve čtvrtfinále.

Čtyřiadvacetiletá Muchová měla v Římě v prvním kole hrát s Američankou Madison Keysovou. Světová dvacítka Muchová, což je od konce dubna její kariérní maximum, by se tak měla znovu v akci představit až v Paříži, kde antukový grandslam odstartuje 30. května.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: