Hlavní obsah

Murray se vrátí možná až na trávě. Comeback odložila i grandslamová vítězka

Praha

Měli už hrát, avšak svůj návrat na kurty zase museli odložit. Hvězdné tenisty stále trápí zranění. Bianca Andreescuová kvůli bolavému kolenu vynechala Australian Open a začátek sezony si naplánovala na příští týden v Dubaji, avšak ani sem ještě nedorazí. Stejně na tom jsou i Andy Murray a Kei Nišikori. I ti se museli kvůli svým přetrvávajícím potížím odhlásit z dalších turnajů.

Foto: Sport.cz

Andy Murray.

Článek

Do loňské sezony vlétla jako raketa. Talentovaná teenagerka překvapovala na turnajích, kde neřešila, kdo je na druhé straně kurtu. Sbírala tituly a nezalekla se ani Sereny Williamsové ve finále US Open, po jehož vítězství se v žebříčku vyšvihla na pátou příčku. Jenže zranění kolene na Turnaji mistryň Biancu Andreescuovou v jejím rozletu přibrzdilo.

Kanadská tenistka ho nestačila vyléčit do Australian Open a doufala, že sezonu bude moci začít nyní v Dubaji. Ale ani tam se příští týden nepředstaví. „Je mi líto, že si v Dubaji nezahraju. Ještě se necítím úplně fit a lékaři mi také doporučili, abych ještě odpočívala a neobnovila si zranění,“ vysvětlovala Andreescuová na webu thenational.ae.

„Každým dnem se ale přibližuju k návratu,“ dodala šestá hráčka světa, která však není jedinou, která se takhle již poněkolikáté musela odhlásit z turnajů. Podobně jsou na tom i Andy Murray a Kei Nišikori. Murray se vrátil loni v létě na kurty po úspěšné operaci kyčle. Během podzimu dokonce ovládl turnaj v Antverpách a vypadalo to, že bude ve své kariéře moci pokračovat.

Jenže zranění třísla během Davis Cupu ho zase zastavilo. Trojnásobný grandslamový vítěz vynechal Australian Open, turnaj v Montpellier a podle zahraničního tisku to vypadá, že se pokusí vrátit na kurty až na trávě. Dalším, kdo již poněkolikáté odložil návrat, je Nišikori. Bývalá světová čtyřka nehraje kvůli bolavému lokti od loňského US Open. Sezonu chtěl Nišikori začít příští týden na turnaji v Delray Beach, ale ani tam ještě hrát nebude.

Reklama