Hlavní obsah

Na Američanky s Vondroušovou. A co první singl? Češky budou hledat správnou variantu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

„V hlavě mám jen Švýcarsko,“ vykládal už před odletem do Sevilly kapitán českého týmu v Billie Jean King Cupu Petr Pála. S prvním soupeřem ve finálové skupině si jeho tenistky poradily jasně 3:0. A teď mají dva dny, aby nastavily vítěznou taktiku i proti Američankám, s nimiž se utkají o postup do semifinále v pátek odpoledne.

Foto: Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz).

Markéta Vondroušová už se připravuje v Seville.

Článek

Sevilla (od našeho zpravodaje) - Tým 56leté Kathy Rinaldiové, kterou od příštího roku nahradí ve funkci bývalá světová jednička Lindsay Davenportová, se chce se svojí kapitánkou loučit triumfálně.

I když v jeho středu nejsou účastnice Turnaje mistryň Jessica Pegulaová a Coco Gauffová. A nakonec ani Madison Keysová, kterou v nominaci nahradila Peyton Stearnsová. I tak ovšem americký výběr vypadá nebezpečně, když se podíváte na Sloane Stephensovou, Danielle Collinsovou, Sofii Keninovou a Taylor Townsendovou.

„Mají široký kádr a můžou nasadit různé varianty,“ viděl Pála, což ale on může také. Ostatně proti Švýcarsku poslal úspěšně do boje debutantky Lindu Noskovou a Marii Bouzkovou.

Pro USA ovšem uchystá jinou hráčskou konstelaci. „Maky si ve středu půjde zatrénovat dvakrát. Ta bude hrát určitě,“ počítá Pála s wimbledonskou vítězkou, která do Sevilly dorazila až v neděli a v úterý na ni dolehla přece jen únava.

A kdo nastoupí do prvního singlu? „Zase dáme hlavy dohromady,“ řekl Pála. Hlavně výkon Bouzkové, která přehrála nebezpečnou Golubicovou dvakrát 6:4, mu asi příjemně zamotal hlavu. „Bára (Krejčíková) si taky půjde zahrát singlové body,“ naznačil, o čem teď dumá.

Foto: Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz).

Markéta Vondroušová v dějišti finále Billie Jean King Cupu v  Seville.

Hodně mu ale napoví už čtvrteční souboj Švýcarska s Američankami. „Chci se podívat, jak to bude vypadat. Budeme vědět, na čem jsme,“ tvrdil kapitán. Pokud by Švýcarky vyhrály , pak by na semifinále stačila Češkám i páteční porážka 1:2. Když ale jakkoli zvítězí výběr Rinaldiové, bude to s Američankami přímá řežba o postup.

„Hrát dva dny za sebou ale není úplně příjemné,“ tuší Pála českou výhodu. Teď ji ještě podpořit správnou nominací.

Reklama