Hlavní obsah

Na podzim končím. Šampion US Open oznámil své rozhodnutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouský tenista Dominic Thiem ukončí po sezoně kariéru. Třicetiletý vítěz US Open z roku 2020 a bývalý třetí hráč světového žebříčku to oznámil na svých sociálních sítích a jako jeden z hlavních důvodů označil opakované problémy se zápěstím.

Foto: Profimedia.cz

Dominic Thiem na turnaji v Madridu.

Článek

„Mám jedno velmi důležité, ale velmi smutné a zároveň i pěkné sdělení. Sezona 2024 je moje poslední. Na jejím konci ukončím kariéru,“ oznámil Thiem. „Zápěstí nespolupracuje tak, jak by mělo a jak já bych chtěl. Druhý důvod je můj vnitřní pocit. Dlouho a pečlivě jsem o tom přemýšlel a tohle je jediné správné rozhodnutí,“ dodal.

Jeho životním úspěchem je čtyři roky starý triumf ve Flushing Meadows po velkém finálovém obratu proti Alexanderu Zverevovi. Ve stejném roce hrál také o titul na Australian Open, kde nestačil na Novaka Djokoviče, a v letech 2018 a 2019 neuspěl ve finále French Open proti Rafaelu Nadalovi. Z rakouských tenistů dokázal vyhrát Grand Slam už jen Thomas Muster, který v roce 1995 ovládl Roland Garros.

Na okruhu ATP vyhrál Thiem 17 turnajů, poslední triumf ale slavil právě v New Yorku. V červnu následujícího roku jej v rozletu zastavilo zranění zápěstí a po dlouhé pauze už se nikdy nevyšplhal zpět mezi absolutní elitu; problémy se mu navíc vracely. Možný konec kariéry naznačil už na začátku tohoto roku, kdy uvedl, že se musí zamyslet, zda má ještě smysl pokračovat. Aktuálně mu patří 117. místo ve světovém žebříčku.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.