Hlavní obsah

Na tenisovém US Open budou mít sudí k dispozici videozáznamy sporných situací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tenisové US Open nasadí v letošním ročníku jako první z grandslamových turnajů systém Video Review (VR), který pomůže rozhodčím na umpiru posuzovat sporné situace. Hráči totiž díky němu získají možnost nechat si přezkoumat nejen těsné auty, ale i řadu dalších verdiktů jako například dvojí dopad míčku. O chystané premiéře informovali zástupci US Open na webu

Tenis - ilustrační foto

Článek

Tenisté a jejich týmy dostanou na US Open pro využití VR tři možnosti na set plus jednu dodatečnou na tie-break. Systém bude k dispozici na hlavních dvorcích Arthura Ashe, Louise Armstronga, na Grandstandu a na kurtech č. 17 a 5. Využít ho ale bude moci i turnajový rozhodčí k posouzení případného nevhodného chování hráčů na všech kurtech.

„VR rozhodčí a VR operátor pošlou video na monitor umpirovému rozhodčímu i na obrazovky na kurtu, pokud budou k dispozici,“ uvádí se v dokumentu. Rozhodčí na základě záznamu rozhodne, zda původní verdikt platí, nebo se změní.

Systém, který už s úspěchem testovala řada turnajů ATP, využívá záběry kamer na kurtu z několika různých úhlů. VR byl v minulých letech nasazen například na Turnaji mistrů, na Turnaji mistrů pro hráče do 21 let NextGen Finals či na ATP Cupu. Ženský okruh WTA videoasistenci rozhodčího nepoužívá a podle agentury Reuters o jejím zavedení zatím neuvažuje.

Turnaj žen v Clevelandu (tvrdý povrch, dotace 271.363 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Alexandrovová (4-Rus.) - Ču Lin (Čína) 7:5, 6:2.
Kvalifikace na tenisové US Open v New Yorku:
Muži - 2. kolo:
Kolář (ČR) - Seyboth Wild (9-Braz.) 6:3, 6:2.
Menšík (ČR) - Riedi (Švýc.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:4.

Reklama

Související témata:
  6 : 3, 1 : 6, 2 : 5 Nosková - Čeng Čchin-wen 6 : 3, 1 : 6, 2 : 5 probíhá Živě
20240511T14 : 30:00+0200
Nosková vs. Čeng Čchin-wen
Nosková vs. Čeng Čchin-wen
Nosková
Čeng Čchin-wen
  Cirsteaová - Vondroušová dnes 17 : 15
20240511T17 : 15:00+0200
Cirsteaová vs. Vondroušová
Cirsteaová vs. Vondroušová
Cirsteaová
Vondroušová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.