Hlavní obsah

Nadal - Medveděv 6:3, 6:0Nadal byl suverénní, Medveděv dostal kanára. Češky ovládly čtyřhru. Strýcová vypadla v kvalifikaci

Montreal/Toronto
Aktualizováno

Španělský tenista Rafael Nadal popáté vyhrál turnaj na tvrdém povrchu v Montrealu a přiblížil se k rekordním šesti titulům Ivana Lendla. Nejvýše nasazený hráč ve finále zdolal Rusa Daniila Medveděva 6:3, 6:0 za pouhých 71 minut.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Španěl Rafael Nadal ve finále proti Daniilu Medveděvovi.

Článek

Třiatřicetiletý Nadal na kanadském Rogers Cupu, o který se střídají Montreal a Toronto, poprvé triumfoval už v roce 2005. Další tituly přidal v letech 2008, 2013 a loni. Celkově vyhrál 83. turnaj v kariéře, z podniků ATP kategorie Masters má nyní rekordních 35 prvenství.

Do finále prošel druhý hráč světového žebříčku bez boje, jeho francouzský soupeř Gaël Monfils kvůli zranění levého kotníku k sobotnímu zápasu nenastoupil. Osmý nasazený Medveděv vzdoroval favoritovi jen v úvodu, ale po brejku na 1:3 první set ztratil a záhy bylo jasné, že na poslední ruský triumf v Montrealu nenaváže. Tím zůstal titul Marata Safina z roku 2000.

Nadal letos vyhrál třetí turnaj. Oba předchozí tituly měl z antuky, vedle Roland Garros ovládl rovněž další podnik série Masters v Římě.

Třetí společný titul Siniakové a Krejčíkové

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková vyhrály na turnaji v Torontu čtyřhru a po dvou grandslamech získaly třetí společný titul. Nejvýše nasazený pár ve finále porazil Němku Annu-Lenu Grönefeldovou a Demi Schuursovou z Nizozemska 7:5, 6:0. Ve dvouhře zvítězila devatenáctiletá Kanaďanka Bianca Andreescuová. Favorizovaná Američanka Serena Williamsová zápas o titul vzdala za stavu 1:3 kvůli bolestem zad.

Siniaková a Krejčíková ovládly loni Roland Garros i Wimbledon a vedly světový žebříček. Do finále se v této sezoně dostaly podruhé, v březnu na tvrdém povrchu v Indian Wells v posledním zápase neuspěly.

Turnajové trojky Grönefeldovou a Schuursovou připravily české hráčky v obou setech třikrát o podání. Zatímco ale úvodní sada byla přesto vyrovnaná, v druhé už české tenistky zůstaly při svém servisu pevné a vyhrály ji za 24 minut s nulou.

Domácí hráčka ovládla na Rogers Cupu dvouhru přesně po půl století, v roce 1969 triumfovala kanadská tenistka Faye Urbanová. Andreescuová, světová sedmadvacítka a čtvrtfinálová přemožitelka Karolíny Plíškové, získala druhý titul v letošním roce i na okruhu WTA celkově, předtím uspěla v březnu v Indian Wells.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Kanaďanka Bianca Andreescuová vyhrála turnaj v Torontu.

Naopak sedmatřicetiletá Williamsová na první titul po mateřské pauze stále čeká, naposledy zvítězila předloni na Australian Open. Ještě v závěru čtvrté hry vyslala na soupeřčinu polovinu kurtu nechytatelný return, ale po dalším míči si odešla sednout a Andreescuové v slzách sdělila, že kvůli bolestem v zádech nemůže pokračovat.

V sobotním semifinále svedla držitelka 23 grandslamových titulů Williamsová třísetovou bitvu s Marií Bouzkovou, která se po životním turnaji posune ve světovém žebříčku na 53. místo.

Barbora Strýcová neprošla kvalifikací v Cincinnati. Češka v boji o start v hlavní soutěži prohrála jednoznačně 2:6, 1:6 se Švédkou Rebeccou Petersonovou. Neuspěla ani Kristýna Plíšková, když podlehla 1:6, 4:6 Američance Lauren Davisové.

Tenisový turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2 830 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Andreescuová (Kan.) - S. Williamsová (8-USA) 3:1 skreč
Čtyřhra - finále:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Grönefeldová, Schuursová (3-Něm./Niz.) 7:5, 6:0
Tenisový turnaj mužů v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 6 338 885 dolarů):
Dvouhra - finále:
Nadal (1-Šp.) - Medveděv (8-Rus.) 6:3, 6:0
Čtyřhra - finále:
Granollers, Zeballos (Šp./Arg.) - Haase, Koolhof (Niz.) 7:5, 7:5
Tenisový turnaj mužů v Cincinnati v USA (tvrdý povrch, dotace 6 735 690 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
De Minaur (Austr.) - Cecchinato (It.) 6:7 (5:7), 6:1, 6:2

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.