Hlavní obsah

Nadal odkládá comeback, odhlásil se z Indian Wells

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělský tenista Rafael Nadal v Indian Wells opět odložil svůj návrat na kurty po zranění z úvodu sezony. Sedmatřicetiletý vítěz 22 grandslamových titulů se z prestižního turnaje v Kalifornii, jehož program v úvodní den narušil déšť, na poslední chvíli odhlásil s vysvětlením, že na plnou zátěž stále není připraven.

Foto: Profimedia.cz

Rafeael Nadal při exhibici s Carlosem Alcarazem.

Článek

„Jsem velice smutný, že se nemůžu zúčastnit tohoto skvělého turnaje. Tvrdě jsem pracoval, ale stále nejsem ve stavu, abych mohl hrát na nejvyšší úrovni na tak důležitém turnaji,“ uvedl Nadal v prohlášení. V  úvodním kole se měl utkat s Kanaďanem Milosem Raonicem.

Rodák z Mallorky v neděli odehrál v Las Vegas exhibiční zápas s Carlosem Alcarazem a s krajanem těsně prohrál. Na soutěžní zátěž se ale necítí. Nyní se soustředí už na antukovou část roku.

Nadal takřka celou loňskou sezonu vynechal kvůli zranění a následné operaci v oblasti kyčle a při prvním letošním startu v Brisbane utrpěl mikrotrhlinu ve svalu v blízkosti předchozího zranění. V ročníku, který zřejmě bude jeho poslední na okruhu ATP, už přišel mimo jiné o start na Australian Open.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.