Hlavní obsah

Nadal poprvé od návratu padl a účast na Australian Open je s otazníkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Španělský tenista Rafael Nadal při návratu na kurty po roční zdravotní pauze vypadl v Brisbane ve čtvrtfinále. Bývalý první hráč světa nevyužil v utkání proti domácímu Jordanu Thompsonovi tři mečboly a prohrál 7:5, 6:7, 3:6.

Foto: Tertius Pickard, ČTK/AP

Australan Jordan Thompson si připsal skalp španělské legendy Rafaela Nadala.

Článek

Vítěz 22 grandslamových titulů, jenž od loňského Australian Open nehrál a v létě podstoupil operaci kyčle, získal v duelu plném dramatických výměn úvodní set za 77 minut a ve druhém si v desátém gamu vypracoval při podání soupeře první mečbol. Ten ale nevyužil stejně jako další dvě šance v tiebreaku.

Druhý set nakonec Nadal po téměř hodině a půl ztratil a ve čtvrté hře třetí sady přišel poprvé v utkání i o servis. Thompson už nabídnutou šanci nepustil a sedmatřicetiletého Španěla, který si v závěru vyžádal na kurtu pomoc fyzioterapeuta, ve třetím vzájemném zápase po takřka třech a půl hodinách poprvé porazil.

Nadal po utkání připustil, že jeho start na Australian Open není jistý. „Uvidím zítra ráno, až se probudím, jak bude tělo na tak dlouhý zápas reagovat. Samozřejmě pro účast v Melbourne udělám všechno, ale teď vám svou účast garantovat nemůžu,“ prohlásil španělský šampion.

„Že jsem odvrátil mečboly, mi úplně vypadlo z hlavy,“ řekl Thompson na webu ATP. „A nemůžu být šťastnější. Porazil jsem ve čtvrtfinále doma v Brisbane Rafu a myslím, že jsem i v prvním semifinále na tvrdém povrchu,“ dodal devětadvacetiletý tenista.

Reklama