Hlavní obsah

Na Davis Cup proti Izraeli Navrátil přibírá pátého hráče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občas čelil daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil otázkám, proč má jen čtyřčlenný tým, když konkurence využívá nominace pěti tenistů. Na kvalifikaci s Izraelem, která se hraje 3. a 4. února ve Vendryni, tak český šéf přibral k Jiřímu Lehečkovi, Tomáši Macháčovi, Jakubu Menšíkovi a Adamu Pavláskovi i Víta Kopřivu.

Foto: Český tenisový svaz / Pavel Lebeda

Český daviscupový reprezentant Vít Kopřiva.

Článek

„Spíš bychom potřebovali deblistu, ale Víťa do týmu patří. V minulé sezoně postoupil až na 111. místo, ke konci roku byla jeho forma velice dobrá,“ tvrdil kapitán, který ale bude spoléhat hlavně na osvědčené koně.

Loni český tým pod vedením Lehečky s Macháčem zvládl kvalifikaci v Portugalsku, famózně bez ztráty jediného zápasu prošel skupinou ve Valencii, kde porazil Španělsko, Jižní Koreu a Srbsko. Na finálovém turnaji v Málaze pak Navrátilovu výběru chyběly pouhé dva míčky k postupu přes Austrálii.

„Důležité je, že jsou kluci zdraví. A na startu sezony hrají slušně. Lehečka prohrával na United Cupu s Djokovičem 1:6, 1:3, ale vzal Novakovi set a byl to nesmírně kvalitní zápas, v tomhle trendu by měl Jirka pokračovat i na Australian Open, kde ho čeká obhajoba čtvrtfinále. Poprvé se v Melbourne bez předchozí kvalifikace představí Macháč a do hlavní soutěže by se ještě někdo mohl dostat,“ věří Navrátil.

Proti Izraeli, jehož nejlepší singlisté figurují až v páté stovce světového žebříčku, budou Češi velkými favority. „Těšíme se, že po pěti letech (od baráže s Nizozemskem) si konečně zahrajeme před našimi fanoušky. Když jsme nastoupili v Třinci ve čtvrtfinále s Francií (2016) v hokejové hale, bylo o nás výborně postaráno,“ řekl Navrátil. Od Ocelářů už mají ostatně tenisté pozvánku, aby dorazili na jejich poslední lednový duel s Jágrovým Kladnem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.