Hlavní obsah

Nadala problémy s kyčlí nepustí ani na turnaj v Madridu

Po lednovém zranění kyčle španělský tenista Rafael Nadal odřekl kvůli přetrvávajícím problémům další turnaj a nepředstaví se ani příští týden na Masters v Madridu, které pětkrát vyhrál. Navzdory původním prognózám, že bude pauzírovat dva měsíce, musel opět změnit plány. Roland Garros začne za pět týdnů 28. května, šestatřicetiletý Nadal na něm triumfoval čtrnáctkrát, naposledy loni.

Foto: Enrique Calvo, Reuters

Rafael Nadal musí návrat na kurty znovu odložit, v Madridu se nepředstaví

Článek

Španělský antukář dohrával s bolestmi kyčle v polovině ledna Australian Open. "Původně to mělo být šest až osm týdnů na zotavení, ale už jsme ve čtrnáctém týdnu," posteskl si ve čtvrtek Nadal na sociálních sítích.

Během nucené pauzy musel vynechat i oblíbené antukové turnaje v Monte Carlu a Barceloně, kde je shodně rekordmanem v počtu získaných trofejí. "Realita je taková, že jsme v situaci, kterou jsme nečekali. Dodrželi jsme všechny lékařské postupy, ale vývoj není takový, jak nám říkali. Jsem v těžké situaci," litoval majitel 22 grandslamových titulů. O rekord se dělí s Novakem Djokovičem.

Přesto Nadal stále doufá, že pro pařížský grandslam, který začne 28. května, bude fit. Ale zdraví mu nepřeje. "Týdny plynou a zranění se pořád nezahojilo. Zkusil jsem trénovat, ale před pár dny jsme museli plán změnit a připravit další léčbu. Uvidíme," dodal Nadal, jenž letos odehrál jen čtyři zápasy, z toho jediný vítězně. Ve světovém žebříčku se propadl na 14. místo. Po Madridu bude další turnaj v Římě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články