Hlavní obsah

Nadalova výzva novinářům: Na konec kariéry se mě neptejte

Aktualizováno

Španělský tenista Rafael Nadal vstoupil do nové sezony porážkou. Ve svém prvním zápase na United Cupu v Sydney druhý hráč světového žebříčku prohrál 6:3, 3:6 a 4:6 s Cameronem Norriem z Velké Británie.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Španělský tenista Rafael Nadal vstoupil do nové sezony porážkou.

Článek

Šestatřicetiletý Nadal získal bez větších problémů první set, ale poté už utkání patřilo Norriemu. Sedmadvacetiletý Brit se nakonec na pátý pokus dočkal první výhry nad majitelem rekordních 22 grandslamových titulů.

"Bylo to šílené. Doteď jsem s ním nezískal ani set a teď jsem ho poprvé porazil. Skvělá tečka na konec roku," citovala agentura Reuters Norrieho. Vedení 2:0 poté Velké Británii zajistila Katie Swanová výhrou 3:6, 6:1 a 6:2 nad Nurii Párrizasovou.

"Do Australian Open zbývají dva týdny, takže pořád je dost času na řadě věcí zapracovat a zlepšit je," řekl Nadal, který bude v Melbourne Parku obhajovat titul. "On (Norrie) už měl první zápas v sezoně za sebou a to je velká výhoda. Zejména když vyhrál," dodal.

Na tiskové konferenci Nadal také odmítl, že by ho podobné porážky přibližovaly ke konci kariéry. "Prostě jsem prohrál, nic víc. Ale pokaždé když přijdu mezi novináře, vypadá to, že musím skončit," uvedl s úsměvem.

"Ale opravdu to není na pořadu dne. Až ta chvíle přijde, dám vám vědět. Takže už se mě na ukončení kariéry neptejte. Jsem tady proto, abych hrál tenis," prohlásil Nadal.

Bezproblémovým vítězstvím vykročila v soutěži smíšených týmu do nového ročníku ženská světová jednička Iga Šwiateková. Jednadvacetiletá Polka si poradila 6:1 a 6:3 s Julií Putincevovou z Kazachstánu.

"Na prvních zápasech v sezoně je vždycky poznat, že jste trochu vyšli ze cviku. Ale s výkonem jsem celkem spokojená. Především proto, že v rozhodujících okamžicích jsem dokázala zabrat," uvedla Šwiateková na webu WTA.

Duel Polska s Kazachstánem je po prvním dnu nerozhodný 1:1. O vyrovnání se postaral Timofej Skatov, který Daniela Michalského porazil 7:6 a 6:2.

Reklama

Související témata: