Hlavní obsah

Naposled doma. Hradecká uzavírá kariéru. Na rozlučky moc nejsem, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před pár týdny se Lucie Hradecká na US Open ještě těšila ze skalpu sester Williamsových. Po porážce na ostravském turnaji AGEL Open po boku teenagerky Lindy Noskové sedmatřicetiletá deblistka potvrdila svůj záměr ukončit kariéru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lucie Hradecká na archivním snímku.

Článek

„Určitě je to poslední domácí turnaj," ujistila šampionka dvou grandslamů ve čtyřhře, stříbrná medailistka z londýnské olympiády a pětinásobná vítězka Fed Cupu. I když se jí při vyslovení definitivního verdiktu zlomil hlas a do očí nahrnuly slzy.

Už v létě při turnaji na Spartě absolvovala rozlučku Andrey Sestini Hlaváčkové, kam přišla i řada kamarádů a přátel Hradecké. Při posledním duelu v Ostravě, v němž s Noskovou nestačily na americký pár McNallyová, Parksová, ale nebyl ani její trenér.

„Musel na otočku do Prahy," řekla Hradecká.

S o dvacet let mladší Noskovou se dala dohromady provizorně před US Open, když se jí zranila spoluhráčka.

„Nějak nás napadla Linda, tak jsme si řekli, proč to nezkusit? Trenéři se znají dobře a Linda souhlasila," líčila Hradecká.

Při night session na zaplněném kurtu Arthura Ashe pak společně s Noskovou překazily euforickou náladu amerického publika, které se těšilo na triumf Williamsových.

„Byl to těžký zápas před plným stadionem. Ale Linda to zvládla neskutečně. Na kurtu byla pohoda," bude Hradecká vzpomínat na jeden z největších zážitků kariéry.

Sama ovšem žádnou rozlučku neplánuje. „Já nikdy nebyla typ, který by dělal nějaké velkolepé věci," ujišťovala.

Po osmnácti letech na okruhu WTA má splněno. V deblu byla čtvrtá na světě, v singlu nejvýš 41., k tomu úspěchy v týmové soutěži.

„Holky z nové generace se budou muset hodně snažit, aby se na naši laťku dotáhly. Ale je jich hodně a mají chuť a plno elánu se posunout. Holek máme hodně dobrých. Škoda že kluci nejsou takoví," rýpla si na závěr Hradecká.

Reklama

Související témata: