Hlavní obsah

Šance jsem soupeřce zničila, libovala si Krejčíková. Příště ji čeká další řežba s Bencicovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na cestě z Estonska do Ostravy se forma Barbory Krejčíkové nikam nevytratila. Vítězka turnaje v Tallinnu si v prvním kole AGEL Open suverénně dvakrát 6:2 poradila s Američankou Shelby Rogersovou. I když obě soupeřky žebříčkově dělí jen dvanáct míst.

Sestřih zápasu Shelby Rogersová - Barbora Krejčíková

 
Článek

Sestřh zápasu Karolína Muchová - Beatriz Haddadová Maiová

„Výsledek vypadá snadný, ale tak snadné to nebylo. Tahaly jsme se. I Shelby zahrála plno dobrých balonů a měla dost šancí," tvrdila Krejčíková, která ale Američance odvrátila všechny čtyři brejkboly a po 78 minutách slavila vcelku poklidnou výhru.

„Povedlo se mi všechny její šance zničit a zahrála jsem dobrý zápas," hodnotila první kariérní střet s Rogersovou česká vítězka. „Jezdíme na stejné turnaje, takže více méně co jsem si myslela, že hrát bude, tak i hrála," tvrdila Krejčíková.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Česká tenistka Barbora Krejčíková během prvního kola na turnaji v Ostravě.

Při začátku od 12 hodin ale v Ostravar Aréně kromě povzbuzování fanoušků vnímala i cinkání příborů a talířů.

„Měla jsem hlad," zasmála se. "Ale člověk se musí soustředit, aby prostě hrál. Naopak si myslím, že diváci udělali super atmosféru a fandili mi. Na brejkboly všichni tleskali a povzbuzovali, vnímala jsem spíš tuhle stránku. Přišlo dost lidí. A když se to lámalo, tak jsem cítila, že ženou mě a soupeřku to asi muselo iritovat," líčila šestadvacetiletá hráčka.

Krejčíková se teď může těšit na repete nedávného tallinnského souboje s olympijskou vítězkou Belindou Bencicovou ze Švýcarska, který se protáhl na takřka tři a půl hodiny. I předchozí dva vzájemné duely, které Češka prohrála (na olympiádě a ve finálovém turnaji BJK Cupu), přinesly vyrovnané řežby.

„Na pavouk se nedívám, takže jsem nevěděla, že jdu na Belindu. Ale v Tallinnu to bylo o pár míčích, takže to bude další těžký duel a snad i hezká podívaná pro diváky," předpokládá Krejčíková.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová