Hlavní obsah

Naštěstí jen křeče. Krejčíková si naordinovala procházku a ve čtvrtek chce do akce

Praha

Vítězná premiéra se nekonala. Tenistka Barbora Krejčíková v pondělním klání s Němkami v rámci Billie Jean King Cupu v Praze podlehla někdejší světové jedničce Angelique Kerberové a navíc se potýkala s problémy, které ji trochu vystrašily. Šlo ale o planý poplach.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Barbora Krejčíková v zápase s Angelique Kerberovou z Německa.

Článek

"Příčinou problémů Báry Krejčíkové byly naštěstí jenom křeče, které měla v lýtku pravé nohy," informoval v úterý odpoledne mluvčí českého týmu Karel Tejkal.

Třetí hráčka žebříčku WTA Krejčíková ve vypjaté bitvě s Kerberovou absolvovala svůj singlový debut v týmové soutěži. Více než dvě a čtrvt hodiny dlouhou tenisovou potyčku ale lépe ustála její německá soupeřka, zatímco domácí hráčka řešila i bolavé lýtko.

"Nestává se mi to často. Důležité bude pořádně se vyspat, abych byla ready na další dny," naplánovala si jediná účastnice Turnaje mistryň ve dvouhře, která hraje i v Praze.

Krejčíková bude připravená

V úterý si naordinovala celý den od tenisu klid. "Což měli s trenérem domluvené bez ohledu na to, jestli ji bolí či nebolí noha. Už má za sebou i procházku, kterou jí doporučila doktorka týmu Karolína Velebová," tvrdil Tejkal.

Podle něj je Krejčíková optimistická. Ve středu bude trénovat a ve čtvrtek je odhodlaná postavit se švýcarské olympijské vítězce ve dvouhře Belindě Bencicové.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 19 : 00
20240424T19 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík