Hlavní obsah

Návrat Djokoviče do čela žebříčku? Velký problém, myslí si Zverev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Povzbuzen ziskem třetího titulu v letošní sezoně a 89. celkově, vstupuje srbský tenista Novak Djokovič do halového turnaje v Astaně. Ve středu ve 14 hodin SELČ se utká s Chilanem Cristianem Garinem. Ještě před zápasem promluvil německý tenista Mischa Zverev, bratr slavnějšího Alexandera, o tom, že si myslí, že pětatřicetiletý Djokovič bude na vrcholové úrovni hrát ještě minimálně tři roky, ale že neví, zda se mu ještě někdy podaří stát se světovou jedničkou.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Srbský tenista Novak Djokovič na archivním snímku.

Článek

V neděli vybojoval Djokovič proti Chorvatu Marinu Čiličovi v izraelském Tel Avivu svůj třetí titul v letošní sezoně. V té byl kvůli svému postoji k očkování proti covidu nucen vynechat jak Australian Open, tak US Open. Byl proto rád, že se dokázal vrátit na ATP Tour vítězstvím.

Pětatřicetiletý hráč na turnaji neztratil ani set. „Myslím, že jsem hrál velmi dobrý tenis. Tři měsíce jsem nehrál turnaj, takže to pro mě byla opravdu extra motivace, abych si vedl dobře, zejména proto, že lidé byli po celý týden tak přátelští a podporovali mě," řekl po turnaji. Naposledy se na okruhu představil ve Wimbledonu, po kterém však i přes zisk titulu klesl v žebříčku na sedmé místo. Na travnatém grandslamu se totiž neudělovaly body do žebříčku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený EurosportDE (@eurosportde)

Formu „Djokera" obdivoval i pětatřicetiletý Mischa Zverev, bratr mladšího a slavnějšího Alexandera, který si myslí, že bývalá světová jednička může na vrcholné úrovni hrát ještě minimálně tři až čtyři roky. „Věk je jen číslo jen tehdy, když děláte všechno správně na kurtu i mimo něj jako Novak," řekl v živém vysílání Eurosportu na Instagramu.

Vyjádřil však i jisté pochybnosti. „Ale nevím, jestli bude zase světovou jedničkou. Velkým problémem bude: Bude hrát Australian Open?" ptá se. Pokud by Austrálie svůj postoj k očkování proti covidu nezměnila, bylo by to pro něj špatné. „Pokud ve Wimbledonu nebudou udělovány žádné body do žebříčku, bude mu potenciálně chybět 4000 bodů," řekl německý tenista.

Myslíte si, že se Novak Djokovič ještě stane světovou jedničkou?
Ano.
69,6 %
Ne.
30,4 %
Celkem hlasovalo 516 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články