Hlavní obsah

Návrat krále! Federer se vrátí na kurty po boku nečekaného soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tuhle chvíli čekali tenisoví fanoušci dlouho. Švýcarský tenista Roger Federer se poprvé od svého zranění, které si přivodil loni během Wimbledonu, představí na kurtu. Od 23. do 25. září se zúčastní spolu s hvězdnými soupeři Laver Cupu, ale ještě o den dříve si zahraje charitativní utkání proti vévodkyni z Cambridge Kate Middletonové.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně z Cambridge předává trofej pro poraženého finalistu Wimbledonu Rogeru Federerovi.

Článek

Švýcarský velikán Roger Federer nehrál žádný soutěžní zápas na okruhu ATP od prohry s Hubertem Hurkaczem ve čtvrtfinále loňského Wimbledonu. Během své více jak roční pauzy podstoupil třetí operaci kolene a nyní se pomalu propracovává zpět do formy.

Dvacetinásobný grandslamový šampion se do hry vrátí v září během Laver Cupu, kde se v týmu Evropy potká se svými hvězdnými rivaly – Rafaelem Nadalem, Andym Murrayem a Novakem Djokovičem. Den před oficiálním začátkem turnaje se uskuteční tzv. Laver Cup Open Practice Day, kdy fanoušci budou moci sledovat své oblíbence během jejich závěrečného tréninku. V rámci tohoto dne proběhne ještě jeden hodně speciální zápas.

Půjde o podívanou vskutku královskou, jelikož se proti sobě postaví vévodkyně z Cambridge a manželka prince Williama Kate a právě Federer. Oba soupeře pojí přátelství, Švýcar dokonce udílel tenisové rady malému princi Georgovi. S nápadem zorganizovat charitativní zápas, jehož výtěžek poputuje na podporu znevýhodněných dětí, přišla právě členka britské královské rodiny.

„S nadšením oznamujeme, že Laver Cup letos spolupracuje s vévodkyní z Cambridge s cílem získat finanční prostředky pro dvě neuvěřitelné charitativní organizace – Action for Children a Lawn Tennis Association. Děkuji za vaši podporu a těším se na vás v Londýně!" napsal Federer na Twitteru.

Kate je vášnivou tenisovou fanynkou. Nevynechala ani příležitost zatrénovat si s loňskou šampionkou US Open, Britkou Emmou Raducanuovou. Je patronkou Tenisového klubu ve Wimbledonu, která každoročně tento grandslam pořádá. V roce 2019 předávala Federerovi talíř pro poraženého finalistu, když švýcarská legenda nestačila na Djokoviče.

Reklama