Hlavní obsah

Nehty pryč, tekla krev. Djokovič opravdu trpěl, zastal se jedničky její slovenský kouč

O tom momentu se dlouho diskutovalo. Snažil se Novak Djokovič jen rozhodit rozjetého Stana Wawrinku, když ve čtvrtém setu žádal o lékařský time out a nechal si ošetřit palec na noze? Nebo opravdu světový tenista číslo jedna v nedávném finále US Open trpěl?

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Novak Djokovič ze Srbska při ošetření ve finále US Open.

Článek
Fotogalerie

„Měli jste vidět jeho nohy, když přišel do šatny. Všude krev, muselo to vážně hodně bolet," líčil pro zámořská média slovenský trenér Marián Vajda, který srbskou hvězdu připravuje společně s Borisem Beckerem.

"Nehty byly pryč a krvácelo to, pohyb byl docela bolestivý," vysvětloval Djokovič po utkání.

Při něm se na kurtu při ošetření omlouval. „Promiň, kamaráde, už se to nedá vydržet," prohodil směrem k Wawrinkovi, který bitvu dotáhl k vítězství 6:7, 6:4, 7:5 a 6:3.

Nebylo by to zdaleka poprvé, kdy Djokovič či některý jiný hráč v případě potřeby využije vágního pravidla o možnosti lékařského zásahu a zdržení hry. Ale nebyl to podle všeho tento případ.

„Ošetření určitě potřeboval," dodal Vajda. Wawrinka se nejprve čertil, že se soupeř nechal ošetřit před jeho servisem, nicméně když zjistil, jak se situace skutečně má, Djokovičův nárok na ošetření uznal. „Když soupeři teče krev, je třeba přestat hrát. To je jasné," vysvětloval třetí hráč světa, který se nakonec radoval v New Yorku z titulu.

Reklama