Hlavní obsah

Kolaps šampionky přímo na kurtu. V hledišti plakala i její matka! Teď přišla další rána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Trápení bývalé šampionky US Open neberou konce. Někdejší čtvrtá hráčka světa Bianca Andreescuová musela kvůli zranění vzdát rozehraný osmifinálový zápas na turnaji v Miami s Jekatěrinou Alexandrovovou za stavu 7:6 a 0:2 pro Rusku. Pro Kanaďanku byl transport z kurtu hodně emotivní. S odstupem také prozradila, že zažívala velké bolesti. Teď už také ví, že si tenis zase dlouho nezahraje.

Bianca Andreescuová prožila hodně nepříjemný moment

Článek

Po svém triumfu ve Flushing Meadows v roce 2019 se jí předvídala zářná kariéra. Tu však opakovaně brzdí vážná zranění. To ji postihlo i při úterním zápase na Hard Rock Stadium, v němž se zrovna ve druhé sadě pomalu nadechovala k obratu. Fanoušky vyděsil její kolaps, který následoval po zranění kotníku.

Z kurtu musela být se slzami v očích odvezena na invalidním vozíku a kamery zachytily, jak v hledišti plakala i její matka. Od soupeřky se jí dostalo soucitného objetí a fanoušci ji vyprovázeli aplausem vestoje.

Později se v odlehčeném tónu ozvala fanouškům přes sociální sítě. „Vzbudila jsem se s ortézou na noze... Nevíte někdo, co stalo?" vtipkovala na Twitteru.

„Ale teď vážně. Byla to ta nejhorší bolest, jakou jsem kdy zažila. Modlím se, aby to nebylo nic vážného. Pořád čekám na oficiální výsledky vyšetření. Díky všem za vaše milá slova a že na mě myslíte," napsala dále.

O pár hodin později už se diagnózu dozvěděla. „Mám dva přetržené vazy v kotníku. Je těžké říct přesně, jak dlouho bude léčba trvat, ale řekněme, že to mohlo být i mnohem horší. Budu to brát den po dni a jsem optimistická, že se správnou prací, rehabilitací a přípravou budu brzy zpátky na kurtu. Rehabilitační proces už začal," uvedla aktuálně 31. hráčka žebříčku WTA na Twitteru s tím, že ji čeká další dlouhá zdravotní pauza.

Pro 22letou Andreescuovou šlo v Miami o třetí případ, kdy kvůli zranění musela zápas skrečovat. V roce 2020 byla dlouhé měsíce mimo hru kvůli zranění kolena a ani po návratu na kurty se jí nedařilo vyhýbat se zdravotním problémům.

„Je mi moc líto, co se jí stalo. Vidět ji na kurtu v takových bolestech, to je hrozné. Nemůžete nijak pomoct. Ale doufám, že bude brzy fit. První set byl super, mohl to být pro nás obě výborný zápas, ale bohužel pak se to (Andreescuové) stalo," dodala Ruska, která se v noci ze středy na čtvrtek utká s Petrou Kvitovou o postup do semifinále.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík