Hlavní obsah

Rybakinová - Trevisanová 6:3, 6:0Rybakinová i Alcaraz dál myslí na Sunshine Double

Aktualizováno

První semifinalistkou tenisového turnaje v Miami je Jelena Rybakinová z Kazachstánu. Vítězka předchozího velkého turnaje v Indian Wells si udržela šanci na takzvané "Sunshine Double" úterní čtvrtfinálovou výhrou 6:3, 6:0 nad Italkou Martinou Trevisanovou. Ceněný dvojtitul má dál v hledáčku i světová jednička Carlos Alcaraz, který na Floridě po vítězství nad domácím Američanem Tommym Paulem 6:4, 6:4 postoupil do čtvrtfinále.

Foto: Marta Lavandier, ČTK/AP

Jelena Rybakinová z Kazachstánu při utkání s Italkou Martinou Trevisanovou.

Článek

Světová sedmička Rybakinová nastřílela 10 es. Do dvojciferných hodnot v nechytatelných servisech se dostala ve čtvrtém utkání po sobě, což se na WTA Tour podařilo naposledy v roce 2018 Kristýně Plíškové.

Rybakinová získala posledních osm gamů a po 72 minutách proměnila první mečbol. Wimbledonská šampionka vyhrála dvanáctý zápas za sebou, do kterého nastoupila - v únoru v Dubaji vzdala bez boje osmifinále proti Cori Gauffové kvůli zranění.

Její další soupeřkou bude buď Američanka Jessica Pegulaová, nebo Ruska Anastasia Potapovová. Turnaje v Indian Wells a Miami dokázaly v jednom roce vyhrát pouze Steffi Grafová (dvakrát), Kim Clijstersová a Viktoria Azarenková.

Paul v dosavadním jediném duelu loni v Montrealu Alcaraze porazil, tentokrát ale neměl proti hbitému Španělovi šanci. "Klíčem k vítězství bylo, že jsem hrál útočný tenis. Nenechal jsem ho hrát jeho hru - útok a přechod na síť. Já to udělal dřív," pochvaloval si devatenáctiletý Alcaraz, jenž na Floridě obhajuje loňský titul. Ve čtvrtfinále se střetne s dalším domácím hráčem Taylorem Fritzem.

Osmifinále bylo konečnou pro druhého nasazeného Stefanose Tsitsipase. Světovou trojku z Řecka porazil 7:6, 6:4 Rus Karen Chačanov, jenž o kolo dřív vyřadil Jiřího Lehečku.

Chačanovovi se podařilo po 23 zápasech uspět proti soupeři z první desítky žebříčku a na Tsitsipase vyzrál po předchozích šesti prohrách na ATP Tour. "Říká se, že do třetice všeho dobrého, ale u mě to byl až sedmý pokus, takže jsem moc šťastný. Nejde jen o to, že jsem porazil Stefanose, ale o to, jak hraju," radoval se Chačanov, jehož Tsitsipas vyřadil v semifinále letošního Australian Open.

Potřetí za sebou je v Miami ve čtvrtfinále jiný ruský tenista Daniil Medveděv. Jeho zápas proti Francouzi Quentynu Halysovi začal až po půlnoci místního času, favorizovaný Rus na vítězství potřeboval jen o něco málo víc než hodinu. "Myslel jsem, že ten zápas zruší... Jsem moc rád, že jsem nehrál až zas tak špatně, obvykle o půlnoci spím," řekl vítěz US Open 2021.

MIAMI (tvrdý povrch)
Muži (dotace 10,2 milionu dolarů):
Dvouhra - 4. kolo:
Ruusuvuori (Fin.) - Van de Zandschulp (26-Niz.) 4:6, 6:4, 7:5
Sinner (10-It.) - Rubljov (6-Rus.) 6:2, 6:4
Fritz (9-USA) - Rune (7-Dán.) 6:3, 6:4
Alcaraz (1-Šp.) - Paul (16-USA) 6:4, 6:4
Chačanov (14-Rus.) - Tsitsipas (2-Řec.) 7:6 (7:4), 6:4
Medveděv (4-Rus.) - Halys (Fr.) 6:4, 6:2
F. Cerúndolo (25-Arg.) - Sonego (It.) 3:6, 6:3, 6:2
Eubanks (USA) - Mannarino (Fr.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:5)
Ženy (dotace 8,8 milionu dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Rybakinová (10-Kaz.) - Trevisanová (25-It.) 6:3, 6:0
Pegulaová (3-USA) - Potapovová (27-Rus.) 4:6, 6:3, 7:6 (7:2)

Reklama