Hlavní obsah

Nejhorší zážitek. V Praze se mnou nikdo nemluvil, říká ruská tenistka zatčená kvůli korupci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během pár chvil se jí zhroutil svět, po triumfu na nedávném turnaji v Praze se konečně rozhodla o celé situaci veřejně promluvit. Ruskou tenistku Janu Sizikovovou loni během Roland Garros zatkla francouzská policie kvůli podezření na sportovní korupci během turnaje, v němž údajně měla vypustit část zápasu čtyřhry. V cele strávila 24 hodin a následně byla propuštěna. Tenhle zážitek nicméně i s velkým odstupem označuje za jednoznačně nejhorší v životě.

Foto: Livesport Prague Open

Ruské tenistky Anastasia Potapovová (vlevo) a Jana Sizikovová po triumfu na turnaji v Praze.

Článek

Dodnes podle svých slov nechápe, co k jejímu zatčení vedlo. „Také bych ráda věděla, co přesně v tom bylo. Nikdo mi nic neukázal, nic nevysvětlil," vrací se k incidentu v rozhovoru pro ruský server Championat.ru.

Podle svých slov ani netuší, zda má její případ ještě nějaký vývoj. „Upřímně nevím, co všechno se stalo. Nikdo mě nekontaktoval, ani neposlal žádnou zprávu," uvedla.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Yana Sizikova 🎾🇷🇺 (@yana_sizikova)

Jistý pocit vysvobození pro ni přinesl až letošní turnaj WTA v Praze, kde ovládla čtyřhru po boku krajanky Anastasie Potapovové. V české metropoli ji prý překvapilo, že navzdory úspěchu s ní nikdo nekomunikoval. A to ani směrem ke kontroverzi v Paříži.

„V Praze se se mnou nikdo vůbec nebavil. Nikdo mě nevyhledal. Na některých turnajích mám spoustu kontaktů, jinde ne. Je to překvapující, že s námi nikdo nekomunikoval. Na nic se nás neptali, nic nám neříkali. Vlastně až teď si pořádně uvědomuji, že to tak bylo," vylíčila pro ruský server.

Na začátku července informoval tenistčin právník Frederic Belot agenturu AP, že jeho klientka podala v souvislosti s událostmi na loňském Roland Garros žalobu kvůli křivému obvinění a urážce na cti.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Yana Sizikova 🎾🇷🇺 (@yana_sizikova)

Letos kvůli loňským trablům Paříž ze svého kalendáře vynechala. „Lidé mě sice přesvědčovali, abych tam jela, ale nebyla jsem na to ještě připravená. Doufám, že se to v budoucnu změní," řekla.

Šok z nečekané situace v podobě zadržení policií už se jí ale podařilo dávno setřást. „Díky rodině se to podařilo rychleji, než jsem očekávala. I dnes je ale pro mě hodně těžké o tom mluvit. Trvalo mi déle než šest měsíců, abych na to přestala myslet," dodala.

Reklama

Související témata:
  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová