Hlavní obsah

Nemilosrdný los ve Stuttgartu. České ikony na sebe jdou hned v prvním kole

České tenisové hvězdy Petra Kvitová a Karolína Plíšková se spolu utkají v prvním kole antukového turnaje ve Stuttgartu. Hrdince kvalifikačního zápasu Billie Jean Kingové s Británií Markétě Vondroušové přisoudil nedělní los na úvod soutěže Tunisanku Ons Džabúrovou.

Foto: Profimedia.cz

V posledním vzájemném souboji s Petrou Kvitovou na Turnaji mistryň v roce 2018 se z vítězství radovala Karolína Plíšková (vlevo).

Článek

Vondroušová ani ne dva dny po pražském úspěšném souboji s Britkami začala ve Stuttgartu čtyřhrou. Se švýcarskou parťačkou Viktorijí Golubicovou ztratily jen čtyři gamy a rusko-norský pár Alexandra Panovová, Ulrikke Eikeriová porazily jasně 6:3, 6:1.

Bývalé vítězky stuttgartského turnaje Kvitová s Plíškovou na sebe narazí po více než třech letech. Naposledy proti sobě hrály na Turnaji mistryň v roce 2018 v Singapuru, kde Plíšková porazila dvojnásobnou wimbledonskou vítězku ve dvou setech. Vzájemnou bilanci na okruhu WTA vede v poměru 3:1 Kvitová, která také vyhrála jejich jediné utkání na antuce v Madridu před čtyřmi roky.

Turnajovou jedničkou ve Stuttgartu je první hráčka světa Polka Iga Šwiateková, která nenašla přemožitelku už v 19 zápasech.

V Istanbulu absolvuje premiéru na okruhu WTA Nikola Bartůňková. Šestnáctiletá česká tenistka se představí v soutěži na divokou kartu. Za soupeřku bude mít hráčku z kvalifikace.

Reklama

Související témata: