Hlavní obsah

Nemůžu být domýšlivá, cesta je dlouhá, nepřeceňuje Vaidišová vítězný návrat

Je zpátky! Nicole Vaidišová po dlouhých čtyřech letech znovu prohání po kurtu soupeřky v soutěžních zápasech! A její úterní comeback dopadl velmi úspěšně. V prvním kole turnaje nižší kategorie ITF v americkém Albuquerque pětadvacetiletá Češka zdolala Sesil Karatančevovou z Kazachstánu 6:3, 6:4. "Bylo to neskutečné," komentovala svůj návrat do profesionálního tenisu bývalá světová sedmička Vaidišová.

Foto: Profimedia.cz

Nicole Vaidišová v souboji se Sesil Karatančevovou z Kazachstánu na turnaji v Albuquerque.

Článek

Sama příliš netušila, co ji čeká. Byla to cesta do neznáma, vždyť poslední turnaj absolvovala v březnu 2010. Poté následovaly roky bolesti, dvě operace ramena a rehabilitace. Po několikaměsíčním tréninku přijala start na divokou kartu na podniku v Novém Mexiku a premiéru si řádně vychutnávala. A také ji i velmi dobře zvládla.

"Bylo to neskutečné. Poprvé po čtyřech letech jsem hrála zápas. Byly to trochu nervy, ale jsem moc ráda, že jsem postoupila do dalšího kola," citovala Vaidišovou deník Albuquerque Journal.

Rozjezd do utkání měla pomalejší. Za stavu 1:1 ztratila servis a prohrávala 1:3. To ji však nezlomilo, naopak od té chvíle nepovolila soupeřce ani jeden game. Bulharka reprezentující Kazachstán se sice snažila vynutit rozhodující třetí set, jenže Vaidišová byla proti. Za hodinu a devět minut se těšila z výhry. "Bylo to na začátku z mé strany na dvorci takové ´trochu složitější´," přiznala dvojnásobná grandslamová semifinalistka, která vítězný návrat nepřeceňuje.

"Nemůžu teď být domýšlivá a myslet si, že po čtyřech letech bez tenisu a zdravotních problémech přijdu a budu všechno vyhrávat," řekla Vaidišová. "Mám před sebou ještě dlouhou cestu. Bez ohledu na to, jestli budu teď vyhrávat nebo prohrávat, je to součást této cesty, součást mého plánu k návratu," dodala.

Příští soupeřkou Vaidišové bude Britka Johanna Kontaová, nebo Američanka Julia Cohenová.

Jak dopadne česká tenistka Nicole Vaidišová na turnaji ITF v Albuquerque?
Skončí ve 2. kole
18,9 %
Probojuje se do čtvrtfinále
26,2 %
Pronikne do semifinále
8,5 %
Dostane se do finále, na titul se ale nedosáhne
4,4 %
Turnaj vyhraje
42 %
Celkem hlasovalo 4320 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner