Hlavní obsah

Neuvěřitelný moment v Cincinnati: Dělá včelu, vyhoďte ji, zuřil Tsitsipas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to okamžik, který se na tenisových kurtech opravdu jen tak nevidí. Utkání druhého kola turnaje v Cincinnati mezi řeckou hvězdou Stefanosem Tsitsipasem a domácím Benem Sheltonem bylo přerušeno opravdu z velmi nečekaných důvodů. Světovou čtyřku totiž při podání obtěžovalo bzučení včely. Aspoň to si rodák z Athén myslel...

Foto: Chris Young, ČTK/AP

Stefanos Tsitsipas zažil hodně kuriózní moment

Článek

Dramatický a vyrovnaný první set mezi Tsitsipasem a Sheltonem ovládl favorit v tiebreaku 7:6 a v podobném duchu se odehrávala i druhá sada. Oba borci byli na svém podání bezchybní, poněkud statický duel tak rozčísla až osmá hra, kdy za stavu 4:3 pro Američana šel na servis Řek.

V momentě, kdy se chystal na Američanovu stranu vyslat další ze svých projektilů, se z hlediště ozvalo bručení připomínající včelu. Tsitsipas servis přerušil a otravný hmyz se snažil odehnat raketou. Zvuk však nevycházel od okřídleného jedince ale od jedné z fanynek, která seděla na tribuně za podávajícím tenistou.

Když dvojnásobný grandslamový finalista odhalil, že medonosný hmyz je v celé situaci nevinně, přispěchal se stížností k hlavnímu rozhodčímu. "Ten člověk za mnou imituje včelu. Bzučí mi do servisu. Připadává vám, že je to v pořádku? Tohle se mi nikdy nestalo," stěžoval si u hlavního rozhodčího.

Situace se však po dalším míčku opakovala. Na to reagoval i Tsitsipasův soupeř Shelton, když se svého soka zeptal, zda na něj diváci pokřikují. "Ne, pořád bzučí. Je to ta paní támhle. Musí okamžitě odejít," reagoval už zjevně naštvaný Tsitsipas.

Poněkud rozdivočelá dáma si dala domluvit, s imitací včely následně přestala a utkání se bez problémů dohrálo. Oba borci si udrželi servis i ve druhém setu, ve zkrácené hře však byl znovu úspěšnější Tsitsipas a po výsledku 7:6, 7:6 si zajistil postup do osmifinále.

V něm jeho cestu zastavil polský tenista Hubert Hurkacz, který zvítězil ve dvou setech 6:3, 6:4.

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.