Hlavní obsah

Nezastavitelná Češka! Čtrnáctiletá Fruhvirtová drtí soupeřky rozdílem třídy, smetla i dceru legendy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenáctého ledna prohrála čtrnáctiletá česká tenisová hvězdička Brenda Fruhvirtová zápas prvního kola na turnaji ITF v Tunisku. Jednalo se o teprve její druhý podnik na seniorském okruhu. Od té doby odehrála dalších devět zápasů, ve kterých nepoznala přemožitelku. Během této jízdy vyhrála turnaj v Tucumanu v Argentině a i na tom probíhajícím si zahraje o titul, když v semifinále vyřadila dceru slavné české tenisové legendy Hany Mandlíkové Elizabeth Mandlikovou dvakrát 6:4.

Foto: ITF @ITFTennis·

Brenda Fruhvirtová patří k největší českým nadějím

Článek

Ještě na konci minulého roku proháněla Brenda Fruhvirtová soupeřky na juniorském okruhu. Krátce před Štědrým dnem si však po vzoru své o dva roky starší sestry Lindy poprvé vyzkoušela seniorský turnaj v Jižní Koreji. A nevedla si špatné, když si hned připsala první singlovou výhru.

Na další akci vypadla sice hned s první soupeřkou uzbeckou hráčkou Abduraimovovou, to však také byla první a zatím její poslední letošní porážka.

Coby hráčka jedenácté světové stovky šokujícím způsobem ovládla turnaj na antuce v Tucumanu v Argentině. Na své cestě za titulem porážela i tenistky z druhé stovky světového žebříčku. V semifinále to například poznala domácí Paula Ormaecheová, 177. hráčka světa, které bylo v době narození Fruhvirtové patnáct let. Na cestě za premiérovým seniorským titulem přišla mladičká Češka o pouhé dva sety.

A když už byla v Argentině, střihl si český talent na stejném místě i další turnaj. Pokud byste však čekali, že unavená tenistka padne hned v úvodních kolech, hodně byste se spletli. V prvním kole zostudila Američanku Priceovou, která neuhrála ani game, ve druhém si aspoň dvě hry připsala Němka Gerlachová.

A ctvrtfinále? Chilanka Gaticaová, 303. hráčka světa, gratulovala Češce k postupu po výsledku 6:2, 6:3. Zatím poslední obětí obrovské naděje nejen českého tenisu se stala 20letá dcera české tenisové legendy Hany Mandlíkové Elizabeth, která v barvách Spojených států podlehla po setech dvakrát 4:6.

Jednalo se tak o devátou výhru Brendy Fruhvirtové za sebou. O tu jubilejní desátou bude bojovat s dobře známou domácí tenistkou Ormaecheaovou, s kterou si poradila ve vzpomínaném semifinále z předchozího turnaje.

Už teď má Brenda Fruhvirtová jistotu posunu v žebříčku do sedmé světové stovky, její sestra Linda je v současné době 315. hráčkou světa.

Pro zajímavost, Brenda Fruhvirtová je ve světovém žebříčku nejvýše postavenou tak mladou hráčkou, druhé místo v pomyslném pořadí pak patří stále teprve patnáctileté Nikole Bartůňkové, třetí je další Češka Sára Bejlek.

Výsledky Brendy Fruhvirtové na turnaji v Tucumanu 2
FÁZESOUPEŘKANA ŽEBŘÍČKUVÝSLEDEK
semifináleMandlikova (USA)331.6:4, 6:4
čtvrtfináleGaticaová (Chile)303.6:2, 6:3
2. koloGerlachová (Něm.)230.6:1, 6:1
1. koloPriceová (USA)719.6:0, 6:0
Výsledky Bredny Fruhvirotvé na turnaji v Tucumanu 1
FÁZESOUPEŘKAVÝSLEDEK
fináleAlvesová (Bra.)241.6:3, 6:3
semifináleOrmaecheaová (Arg.)177.6:1, 4:6, 6:4
čtvrtfináleAvanesjanová (Rus.)178.4:6, 6:4, 6:2
2. koloPeyreová (Arg.)1242.6:1, 6:3
1. koloTonaová (Ita.)876.6:2, 7:5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.