Hlavní obsah

Nohy neběhaly, jak bych potřebovala, litovala Kvitová

Tenistku Petru Kvitovou zradil v Montrealu servis. I proto dvojnásobná vítězka Wimbledonu prohrála v Kanadě ve čtvrtečním 3. kole s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou v deštěm přerušovaném utkání 4:6, 6:1 a 2:6. První turnaj po vítězství ve Wimbledonu tak skončil pro českou hráčku jako před třemi lety. I po titulu v All England Clubu v roce 2011 začala americkou sérii prohrou ve 3. kole. "Je to vždy trochu složitější, ale už se těším na další zápas," uvedla Kvitová na sociálních sítích.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Petra Kvitová v utkání, v němž v Montrealu nestačila na Jekatěrinu Makarovovou z Ruska.

Článek

Kvitová hrála v Montrealu poprvé od červencového triumfu na londýnské trávě. První zápas zvládla, ale proti světové devatenáctce Makarovové jí vyšel pouze druhý set. "Většinu zápasu mě nepodržel servis. Je mi líto, že jsem už skončila," napsala Kvitová. "Ale zpátky do tréninku. Příští týden je nová šance se pokusit být lepší."

Svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy sice dala sedm es, ale zároveň udělala osm dvojchyb a třikrát podání ztratila. "Občas jsem si servisem v důležité chvíli pomohla, ale jen tu a tam. Většinu zápasu mi servis bohužel nešel," řekla.

Na svém webu Kvitová ocenila výkon soupeřky. "Hrála výborně, agresivně a ona byla tou hráčkou, která tlačila," řekla čtvrtá tenistka světa. Sama nedokázala hrát nátlakově podle svých představ. "Nohy neběhaly, jak bych potřebovala."

Příští týden se čtyřiadvacetiletá Kvitová představí v Cincinnati a před grandslamovým US Open má ještě v plánu turnaj v New Havenu.

Reklama