Hlavní obsah

Norrie - Delbonis 6:2, 6:1Norrie dál živí naděje na Turnaj mistrů, Karacevovi sebral šanci Korda

Aktualizováno

Britský tenista Cameron Norrie postoupil na turnaji Masters v Paříži do druhého kola a dál živí naděje na účast na Turnaji mistrů. Vítěz říjnového prestižního podniku v Indian Wells v úvodním duelu porazil Argentince Federica Delbonise hladce 6:2, 6:1. Hned v prvním kole naopak zhasly šance na postup do Turína pro Rusa Aslana Karaceva, který ztratil třísetovou bitvu s Američanem Sebastianem Kordou.

Foto: John McCoy, ČTK/AP

Britský tenista Cameron Norrie dál může snít o účasti na Turnaji mistrů

Článek

Světová třináctka Norrie figuruje v žebříčku sezony momentálně na 11. místě. Premiérovou účast na závěrečném turnaji pro osmičku nejlepších hráčů roku si bez ohledu na další výsledky zajistí, pokud v Paříži získá titul. Poslední dvě postupová místo nyní drží sedmý Nor Casper Ruud a osmý Ital Jannik Sinner.

Karacev si vyhlídky na start v Turíně zkomplikoval minulý týden v Petrohradu. Ruský tenista, jež své naděje předtím přiživil ziskem titulu v Moskvě, vypadl na další domácí akci hned v 1. kole a přes úvodní duel nepřešel ani ve francouzské metropoli. V tie breaku druhého setu sice odvrátil dva mečboly, nakonec ale souboj dvou pařížských debutantů po takřka třech hodinách ztratil.

Vítězný návrat na kurty při prvním startu od finálové prohry na US Open má za sebou Novak Djokovič, zatím ale jen ve čtyřhře. První hráč světového žebříčku se kvůli přípravě na finále Davisova poháru v Paříži netradičně přihlásil i do debla a s krajanem Filipem Krajinovičem v 1. kole ve třech setech zdolali Australany Alexe de Minaura a Luka Savilleho 4:6, 6:4, 10:7.

"Nikdy jsem nehrál čtyřhru před tak početným publikem. Bylo to neuvěřitelné," řekl Djokovič na kurtu v zaplněné hale Bercy. Ve dvouhře, kde měl v prvním kole volný los, ho v úterý čeká duel s Maďarem Mártonem Fucsovicsem.

Ani sedm mečbolů nestačilo k postupu do druhého kola Britovi Andymu Murraymu. Trojnásobný grandslamový šampion si v koncovce třísetového maratonu s Němcem Dominikem Koepferem postupně vypracoval řadu šancí na uzavření duelu, pět z nich v závěrečném tie breaku, žádnou však nevyužil. Soupeř, který do hlavní soutěže prošel až jako šťastný poražený z kvalifikace, naopak hned první příležitost po třech hodinách a dvou minutách proměnil.

Turnaj mužů v Paříži (tvrdý povrch, dotace 3 084 450 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Norrie (10-Brit.) - Delbonis (Arg.) 6:2, 6:1
Carreňo (12-Šp.) - Paire (Fr.) 6:3, 6:4
Korda (USA) - Karacev (13-Rus.) 6:2, 6:7 (9:11), 7:6 (7:5)
Ivaška (Běl.) - Ramos (Šp.) 6:3, 7:6 (7:2)
Lajovič (Srb.) - McDonald (USA) 6:3, 6:4
Mannarino (Fr.) - Basilašvili (Gruz.) 6:2, 6:4
Bublik (Kaz.) - Evans (Brit.) 2:6, 7:5, 7:5
Gaston - Rinderknech (oba Fr.) 4:6, 6:4, 6:3
Musetti (It.) - Djere (Srb.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:4
Koepfer (Něm.) - A. Murray (Brit.) 6:4, 5:7, 7:6 (11:9)
Fucsovics (Maď.) - Fognini (It.) 6:1, 6:7 (6:8), 7:6 (7:5).

Reklama

Související témata: