Hlavní obsah

Nosková - Šarífová 6:3, 6:2Výborně! Nosková potřetí v kariéře postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA

Aktualizováno

Tenistka Linda Nosková postoupila na turnaji v Lyonu potřetí v kariéře do čtvrtfinále na okruhu WTA. Osmnáctiletá talentovaná Češka ve druhém kole porazila šestou nasazenou Majar Šarífovou z Egypta hladce 6:3, 6:2. O postup do semifinále se utká s Camilou Osoriovou z Kolumbie.

Foto: Asanka Brendon Ratnayake, ČTK/AP

Linda Fruhvirtová na archivním snímku

Článek

Svěřenkyně trenéra Tomáše Krupy v Lyonu po úspěšně zvládnuté kvalifikaci získala skalp bývalé světové jedničky Garbiňe Muguruzaové ze Španělska a dnes nezaváhala ani proti další zkušenější soupeřce. Šarífovou přehrála za 69 minut a v žebříčku WTA se posune do první padesátky, v níž bude nejmladší hráčkou.

Proti Osoriové se pokusí udržet si stoprocentní úspěšnost ve čtvrtfinálových zápasech na elitním okruhu. Na úvod sezony zazářila na turnaji WTA 500 v Adelaide, kde podlehla až ve finále pozdější šampionce Australian Open Aryně Sabalenkové z Běloruska. Při své premiéře mezi osmičkou nejlepších vloni v Praze postoupila do semifinále.

Sedmnáctiletá Fruhvirtová se do čtvrtfinále nedostala

Sedmnáctiletá tenistka Linda Fruhvirtová se na turnaji v Chua Chinu třetí čtvrtfinálové účasti na okruhu WTA nedočkala. Osmá nasazená Češka v Thajsku podlehla ve druhém kole po tříhodinovém boji Tamaře Zidanšekové ze Slovinska 3:6, 6:4, 4:6.

Fruhvirtová, která díky účasti v osmifinále Australian Open vystoupala v žebříčku WTA na 51. místo, byla před zápasem papírovou favoritkou. Někdejší světová dvaadvacítka Zidanšeková, jež se aktuálně snaží o návrat do první stovky, ale vstoupila do zápasu lépe a úvodní set vyhrála 6:3.

Ve druhém byla starší ze sester Fruhvirtových blízko vyřazení, od stavu 1:4 ale získala pět gamů v řadě a vynutila si třetí set. V něm se jako první ujala vedení, o výhodu brejku ale vzápětí přišla.

Její ztráta narostla už na 2:5 a tentokrát se jí obrat nezdařil. Snížila sice na 4:5, při vlastním podání pak ale semifinalistce Roland Garros z roku 2021 nabídla tři mečboly a Zidanšeková druhou šanci využila.

LYON (tvrdý povrch, dotace 225.480 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Nosková (ČR) - Šarífová (6-Eg.) 6:3, 6:2
Paoliniová (It.) - Masarovová (Šp.) 6:3, 6:2
Van Uytvancková (Belg.) - Korpatschová (Něm.) 6:2, 6:4.
arksová (USA) - Martičová (4-Chorv.) 2:6, 7:6 (7:3), 6:2
Osoriová (Kol.) - Niemeierová (Něm.) 7:6 (7:5), 7:5
Čtyřhra - 1. kolo:
Santamariaová, Christianová (USA) - Voráčová, Ponchetová (ČR/Fr.) 6:4, 7:6 (7:4).
CHUA CHIN v Thajsku (tvrdý povrch, dotace 259.303 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Zidanšeková (Slovin.) - L. Fruhvirtová (8-ČR) 6:3, 4:6, 6:4
Wang Sin-jü (7-Čína) - Björklundová (Švéd.) 6:3, 6:3
Ču Lin (Čína) - Čang So-čong (Korea) 6:4, 7:6 (8:6)
Curenková (Ukr.) - Kalinská (4-Rus.) 6:0, 6:7 (3:7), 6:4.

Reklama

Související témata: