Hlavní obsah

O grandslam neusiluju, za kouče nehodlám vyhazovat peníze, tvrdí australský bouřlivák

Praha

Grandslam. O jeho zisk se pokouší většina tenistů. Avšak najdou se i výjimky, které o tuto cennou trofej nestojí. Třeba známý bouřlivák Nick Kyrgios tvrdí, že hraje jen pro zábavu a najímat si nějakého drahého kouče, který by mu pomáhal k titulům je vyhazování peněz.

Foto: Sport.cz

Nick Kyrgios.

Článek

Je považován za velký talent. Už jako junior ovládl Australian Open a očekávalo se, že tituly bude sbírat i mezi profesionály. Jenže Nick Kyrgios je nyní známý hlavně kvůli svému chování. Hádky s rozhodčími a fanoušky, urážky, ničení raket a házení dalšími věcmi po kurtu vždy zastíní jeho výkony.

Mnoho odborníků si myslí, že Kyrgios už mohl mít ve své sbírce o dost víc titulů včetně toho nejcennějšího, nějakého z grandslamu. Avšak vítěz šesti turnajů ATP tvrdí, že grandslamové trofeje ho nezajímají, a proto ani nepotřebuje žádného slavného kouče, který by ho k nim dovedl.

„Myslím, že moje tělo by nevydrželo sedm zápasů hraných na tři vítězné sety, navíc když by každý z nich mohl trvat tři až čtyři hodiny. Chci si tenis jen užívat, přijde mi, že někteří ho berou až moc vážně,“ uvedl Kyrgios na webu essentiallysports.com. „Neusiluji o grandslamový titul a chci si hrát po svém,“ dodal čtyřicátý hráč světa.

„Jsem už hodně zajetý ve svých kolejích a musím přiznat, že nemám rád, když mi někdo radí. Proto pro mě nemá smysl najmout si kouče. Je to tak trochu vyhazování peněz a bylo by to pro nás plýtvání času,“ vysvětloval Kyrgios, který se chystá příští měsíc na turnaj do Berlína, kde by si měl zahrát s Alexanderem Zverevem a Dominicem Thiemem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.