Hlavní obsah

Obhájkyně Bartoliová si po prohře stěžovala na hekání Azarenkové

Francouzská tenistka Marion Bartoliová neobhájí titul na turnaji ve Stanfordu. Čtvrtá nasazená hráčka podlehla ve čtvrtfinále Viktorii Azarenkové 6:3, 3:6 a 3:6 a po porážce si stěžovala, že ji rušilo hekání běloruské soupeřky.

Článek

"Proti těmhle hráčkám se těžko hraje. Občas je to fajn si heknout, když hrajete těžký míč, ale někdy je to až moc nahlas. Pak se člověk obtížně soustředí," uvedla Bartoliová, která ztratila v zápase nadějné vedení 6:3 a 3:1.

Azarenková nad jejími výtkami mávla rukou. "Je mi to jedno. Každého něco rozptyluje. Někomu může vadit, když si při podání točíte raketou. Prostě takhle hraju a nemůžu to změnit," řekla dvacetiletá Běloruska, která porazila Bartoliovou i ve čtvrtém vzájemném utkání v kariéře.

O postup do finále bude Azarenková bojovat s turnajovou jedničkou Samantou Stosurovou z Austrálie. S ní má rovněž příznivou bilanci 3:0.

Do semifinále postoupila i bývalá světová jednička Maria Šarapovová, která v ruském souboji zdolala po téměř třech hodinách Jelenu Deměntěvovou 6:4, 2:6, 6:3. Šarapovová zvítězila nad druhou nasazenou hráčkou, i když předvedla v utkání 15 dvojchyb. Její další soupeřkou bude turnajová trojka Agnieszka Radwaňská z Polska.

STANFORD (dotace 700 000 dolarů, tvrdý povrch):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Stosurová (1-Austr.) - Wickmayerová (7-Belg.) 7:5, 3:6, 6:3, Šarapovová (5-Rus.) - Dementěvová (2-Rus.) 6:4, 2:6, 6:3, A. Radwaňská (3-Pol.) - Kirilenková (Rus.) 7:5, 6:0, Azarenková (8-Běl.) - Bartoliová (4-Fr.) 3:6, 6:3, 6:3.
Semifinálové dvojice:
Stosurová - Azarenková, Šarapovová - A. Radwaňská.

Reklama

Související témata: