Hlavní obsah

Opelka - Isner 7:6, 7:6Opelka i díky nejdelšímu tie-breaku na ATP Tour postoupil do finále v Dallasu

Aktualizováno

Americký tenista Reilly Opelka vyhrál v semifinále turnaje v Dallasu nad krajanem Johnem Isnerem nejdelší tie-break na ATP Tour a zahraje si o titul. Souboj dvoumetrových servismanů podle očekávání rozhodovaly zkrácené hry a v obou byl úspěšnější 211 cm vysoký Opelka: o tři centimetry menšího soupeře porazil 9:7 a 24:22.

Foto: Profimedia.cz

Americký tenista Reilly Opelka

Článek

Opelka bude hrát o třetí titul v kariéře s jiným Američanem Jensonem Brooksbym, jenž zaútočí na premiérový triumf díky semifinálovému vítězství 6:4, 6:7, 7:6 nad krajanem Marcosem Gironem. Kompletní americké semifinále se hrálo na okruhu poprvé od roku 2004.

Tie-break v druhém setu zápasu Opelka - Isner byl nejdelší v historii ATP Tour počítané od roku 1990. V celém zápase se ani jeden z hráčů nedostal k brejkbolu a k vidění bylo celkem 60 es, přičemž 39 nastřílel vítězný Opelka.

Šestatřicetiletý Isner byl po zápase zklamaný o to víc, že se premiérové Dallas Open hrálo zhruba kilometr od jeho bydliště.

"Prostě další zápis do historie. Ale pokud bych ten druhý set vyhrál, měl bych dobrou šanci na vítězství v zápase," pokrčil rameny Isner, jenž byl aktérem dvou nejdelších zápasů na grandslamech. Před dvanácti lety porazil ve Wimbledonu po 11 hodinách Nicolase Mahuta, o osm let později na londýnské trávě podlehl po šesti a půl hodinách Kevinu Andersonovi.

Foto: Matias Baglietto, Reuters

Casper Ruud si zahraje v Buenos Aires o titul

Poslední dva šampioni Ruud a Schwartzman se utkají o titul v Buenos Aires

Vítězové posledních dvou ročníků Nor Casper Ruud a domácí favorit Diego Schwartzman se utkají o další titul na antuce v Buenos Aires. Světová osmička Ruud tenisový turnaj Argentina Open vyhrál předloni, místní rodák Schwartzman před rokem.

Nejvýše nasazený Ruud v semifinále vyřadil jiného Argentince Federica Delbonise 6:3, 6:3. Patnáctý hráč žebříčku Schwartzman poté zdolal Itala Lorenza Sonega po tříhodinové bitvě 7:5, 3:6 a 6:2.

O pár hodin dříve přitom Schwartzman teprve dohrál čtvrtfinále s Franciscem Cerúndolem, jejichž zápas přerušil v pátek déšť.

Ve vzájemných duelech obou finalistů má navrch Schwartzman, nad Ruudem vede 5:2.

Turnaj mužů v Buenos Aires (antuka, dotace 686.700 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Schwartzman (2-Arg.) - Sonego (3-It.) 7:5, 3:6, 6:2
Turnaj mužů v Dallasu (tvrdý povrch, dotace 792.980 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Opelka (2-USA) - Isner (3-USA) 7:6 (9:7), 7:6 (24:22)
Brooksby (4-USA) - Giron (7-USA) 6:4, 6:7 (4:7), 7:6 (7:5)

Reklama

Související témata: