Hlavní obsah

Na J&T Banka Ostrava Open 2020 se představí hned několik hvězd ženského tenisu

Jen málokterý tenisový turnaj přivede do Česka takovou tenisovou kvalitu jako J&T Banka Ostrava Open 2020 v Ostravar Aréně. Ostravský turnaj je náhradou za zrušenou akci stejné kategorie v Číně, a i přes řadu odhlášek hráček světového kalibru se jedná o jednu z největších tenisových akcí na českém území.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Petra Kvitová měla na turnaji patřit k favoritkám, nakonec se však odhlásila.

Článek

Turnaj patří do kategorie Premier, kdy vítězná hráčka obdrží do světového žebříčku 470 bodů. Halový turnaj v Ostravě má dotaci 528 500 dolarů a v tenisovém kalendáři je jako náhrada za turnaj v Čeng-čou. Hrát se bude na tvrdém povrchu a celý turnaj odvisílá stanice ČT Sport. Představit se v Ostravě mělo hned pět grandslamových vítězek a až čtrnáct hráček světové dvacítky, koronavirová situace však zapříčinila řadu odhlášek.

Program turnaje

Hlavní soutěž turnaje začíná v pondělí 19. října, o dva dny dříve se rozehraje kvalifikace. Finálové zápasy jsou naplánovány na 25. října. Ve dvouhře se představí 28 hráček, ve čtyřhre bude o titul bojovat 16 párů.

Program J&T Banka Ostrava Open 2020
DatumZápasy
sobota 17.10.1. kolo kvalifikace
neděle 18.10.2. kolo kvalifikace
pondělí 19.10.1. kolo dvouhry a čtyřhry
úterý 20.10.1. a 2. kolo dvouhry, 1. kolo čtyřhry
středa 21.10.2. kolo dvouhry, 1. kolo čtyřhry
čtvrtek 22.10.2. kolo dvouhry, čtvrtfinále čtyřhry
pátek 23.10.čtvrtfinále dvouhry a čtyřhry
sobota 24.10.semifinále dvouhry a čtyřhry
neděle 25.10.finále dvouhry a čtyřhry

Hráčské obsazení

J&T Banka Ostrava Open by měl nabídnout nejlepší ženský tenis, který kdy byl v Česku k vidění. Účast přislíbilo hned několik hráček ze světové desítky. Kvůli pandemii koronaviru se některá velká jména jako Angelique Kerberová, Sofia Keninová nebo Kiki Bertensová odhlásila, na turnaji se i přesto představí hned deset hráček z první světové dvacítky. Čtyři dny před začátkem hlavní soutěže se odhlásila také Petra Kvitová, kvůli koronaviru také Markéta Vondroušová.

Nasazené hráčky na J&T Banka Ostrava Open 2020
NasazeníHráčka
1.Elina Svitolinová (Ukrajina)
2.Karolína Plíšková (Česko)
3.Aryna Sabalenková (Bělorusko)
4.Johanna Kontaová (USA)
5.Victoria Azarenková (Bělorusko)
6.Petra Martičová (Chorvatsko)
7.Elena Rybakinová (Kazachstán)
8.Elise Mertensová (Belgie)

Z českých hráček se kromě Karolíny Plíškové na turnaji představí také Karolína Muchová, Kateřina Siniaková, Marie Bouzková, Barbora Krejčíková, Barbora Strýcová a Kristýna Plíšková.

Koronavirová nařízení

Na turnaji se se budou muset kvůli světové pandemii a zhoršující se situaci v Česku dodržovat přísná hygienická opatření, turnaj proto bude probíhat bez přítomnosti diváků.

Konání turnaje ohrozilo nejnovětší vládní rozhodnutí zmrazit všechny sportovní aktivity až do začátku listopadu, pořadatelé ostravského turnaje však požádali vládu o výjimku, která jim následně byla udělena.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.