Hlavní obsah

Nosková - Zacharovová 6:2, 7:5Paráda! Tři české tenistky i Macháč se kvalifikovali na US Open, Krejčíková se Siniakovou ale v problémech

Aktualizováno

Sedmnáctileté tenistky Linda Nosková a Linda Fruhvirtová se probojovaly z kvalifikace poprvé v kariéře do hlavní soutěže grandslamového US Open. Uspěla i o rok mladší Sára Bejlek a mezi muži Tomáš Macháč. Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková tři dny před startem US Open nenastoupí k semifinále čtyřhry na turnaji v Clevelandu. Důvodem odstoupení nasazených jedniček je podle informací na sociálních sítích zranění zad Siniakové.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Linda Nosková na turnaji Livesport Prague Open

Článek

Krejčíková se Siniakovou v Clevelandu vyhrály ve čtyřhře dva zápasy a v semifinále měly nastoupit po půlnoci SELČ proti kazašsko-srbskému páru Anna Danilinová, Alekandra Kruničová, jenž tak postoupil do zápasu o titul bez boje. Ve dvouhře vypadla Siniaková v 1. kole, turnajová jednička Krejčíková o kolo dál.

Olympijské vítězky letos v deblu vyhrály oba grandslamy - Australian Open a Wimbledon - na nichž startovaly. Z Roland Garros je vyřadil koronavirus Krejčíkové. Na US Open se budou snažit o zkompletování kariérního Grand Slamu.

Tři teenagerky postupují

Čeští tenisté Tomáš Macháč a šestnáctiletá Sára Bejlek si poprvé zahrají na US Open. Oba si účast v hlavní soutěží posledního grandslamu sezony zajistili v kvalifikaci.

ednadvacetiletý Macháč si v závěrečném kole poradil 7:6, 5:7, 6:1 s Flaviem Cobollim a jeho prvním soupeřem v hlavní části, ve které doplní Jiřího Lehečku s Jiřím Veselým, bude Botic van de Zandschulp z Nizozemska.

Také Bejlek potřebovala k postupu tři sety, musela však skóre otáčet. Nakonec si s Heather Watsonovou z Velké Británie poradila 3:6, 6:4, 7:5 a v prvním kole ji čeká Ljudmila Samsonovová z Ruska.

Vedle Bejlek uspěly v kvalifikaci také Linda Fruhvirtová a Linda Nosková, kterou v prvním kole čeká český duel s Marií Bouzkovou. Petra Kvitová dostala z kvalifikace ruskou soupeřku Eriku Andrejevovou, Barbora Krejčíková mexickou tenistku Fernandu Contrerasovou.

O titul Mannarino a Djere

Francouz Adrian Mannarino v semifinále ve Winston-Salemu porazil 6:0, 6:4 turnajovou dvojku Botice van de Zandschulpa z Nizozemska a po dvou letech si zahraje o titul.

Jeho soupeřem bude Laslo Djere, který zdolal dvakrát 7:6 kvalifikanta Marca-Andreu Hüslera ze Švýcarska. Srbský tenista o postupu do finále rozhodl až devátým mečbolem.

Čtyřiatřicetiletý Mannarino si naposledy o titul na okruhu ATP zahrál v listopadu 2020. Zatím má na kontě deset finálových účastí, jediný titul získal v červnu 2019 na trávě v Hertogenboschi.

Ve Winston-Salemu se Mannarino může stát nejstarším vítězem v historii turnaje. Musí však porazit o sedm let mladšího Djereho, který bude při čtvrté finálovém účasti usilovat o třetí titul.

Samsonovová bude usilovat o druhý titul za sebou

Ruska Ljudmila Samsonovová si podruhé za sebou na okruhu WTA zahraje o titul. Po výhře 6:1 a 6:2 nad Američankou Bernardovou Peraovou, která ve druhém kole zdolala Barboru Krejčíkovou, postoupila v Clevelandu do finále.

Samsonovová, jenž bude v prvním kole US Open soupeřkou Sáry Bejlek, se naposledy představila na začátku srpna ve Washingtonu, kde získala druhý titul v kariéře. Ve finálových zápasech má třiadvacetiletá Ruska zatím stoprocentní bilanci.

V Clevelandu bude její finálovou soupeřkou Aliaksandra Sasnovičová. Osmadvacetiletá Běloruska porazila 6:7, 7:5, 6:3 Alizé z Cornetovou z Francie a na čtvrtý pokus bude usilovat o první turnajový triumf.

WINSTON-SALEM (tvrdý povrch, dotace 823 420 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Mannarino (Fr.) - Van de Zandschulp (2-Niz.) 6:0, 6:4
Djere (Srb.) - Hüsler (Švýc.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:5)
CLEVELAND (tvrdý povrch, dotace 251750 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Sasnovičová (7-Běl.) - Cornetová (8-Fr.) 6:7 (5:7), 7:5, 6:3
Samsonovová (Rus.) - Peraová (USA) 6:1, 6:2
Čtyřhra - semifinále:
Danilinová, Kruničová (4-Kaz./Srb.) - Krejčíková, Siniaková (1-ČR) bez boje
GRANBY (tvrdý povrch, dotace 251 750 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Savilleová (9-Austr.) - Kosťuková (10-Ukr.) bez boje
Kasatkinová (1-Rus.) - Parryová (Fr.) 6:2, 6:0
CHALLENGER PRAHA (antuka, dotace 31 440 eur)::
Dvouhra - čtvrtfinále:
Menšík (ČR) - M. Cuevas (Urug.) 7:5, 6:2
ITF PŘEROV (antuka, dotace 60 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Palicová - Šalková (obě ČR) 6:1, 6:4
Gámizová (Ven.) - Bartůňková (ČR) 6:2, 6:0
Kvalifikace na tenisový turnaj US Open v New Yorku:
Muži - 3. kolo:
Macháč (20-ČR) - Cobolli (It.) 7:6 (9:7), 5:7, 6:1
Ženy - 3. kolo:
Nosková (4-ČR) - Zacharovová (Rus.) 6:2, 7:5
L. Fruhvirtová (ČR) - Paquetová (12-Fr.) 6:4, 3:6, 6:3
Bejlek (ČR) - Watsonová (Brit.) 3:6, 6:4, 7:5

Reklama